Kerstlunchbijeenkomst bij Art & Dining

De Maatschappij departement Drechtsteden nodigt u graag uit voor de sfeervolle afsluiting van het lopende jaar op woensdag 19 december 2018 bij onze lunchbijeenkomst van 12.00 tot 14.00 uur in de gezellige kerstambiance van Art & Dining, Museumstraat  38, 311 XP Dordrecht.

Naast het gebruikelijke glaasje staat u een bijzonder stoofpotje te wachten gebaseerd op een traditioneel recept uit de Synodetijd. Waarom dit speciale lunchgerecht? Dordrecht staat van november 2018 t/m mei 2019 geheel in het kader van 180 dagen ‘’Ode aan de Synode’’.

Precies 400 jaar geleden ging in Dordrecht de Synode van start, een unieke vergadering die onze stad een half jaar lang tot het centrum van Europa maakte. Meer dan honderd theologen, predikanten en politici namen hieraan deel en zorgden voor een grote omslag in de geschiedenis waarbij Dordrecht zich stevig op de kaart heeft weten te zetten.

De ‘Ode aan de Synode’ wil laten zien wat de achtergrond en geschiedkundige waarde is van de bijeenkomst en wat de invloed ervan is op de Nederlandse samenleving in het heden en verleden. Met een uitgebreid aanbod van evenementen worden bezoekers en omwonenden betrokken bij dit thema. ”Ode aan de Synode”, de invloed op onze taal, religie en identiteit. 

Pauline Harmsen
vertelt kort waarom de Gemeente Dordrecht hierin investeert met een specifiek aanbod door diverse cultuurorganisaties.
Geesken Bloemendal – ter Horst
informeert ons over de kracht van ideeën, de variatie en kwaliteit van burgerinitiatieven rond het thema.                                     

U krijgt aansluitend de kans om onder deskundige begeleiding de tentoonstelling ‘Werk, Bid en Bewonder’ de nieuwe kijk op kunst en calvinisme in het Dordrechts Museum te bekijken. Wandel op de terugweg naar uw vervoermiddel via het Hof van Nederland (Te Kunst en te Keur) en bekijk de robot arm die in 180 dagen de hele Bijbel herschrijft.

Vergeet u niet uw museum jaarkaart of VDM-lidmaatschapskaart mee te nemen ?

Wij hopen u allen te ontmoeten op deze laatste bijeenkomst van 2018 op 19 december 12.00 uur in Art & Dining.

Kosten: lunch met twee consumpties € 17,50 (knipkaart of contant). Heeft u dieetwensen geef dit dan tijdig door aan Willem Peek via het mailadres warm.peek@upcmail.nl

Locatie: Dordrechts Museum bij Art & Dining, Museumstraat 38, 3311 XP  Dordrecht

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, meldt u zich dan s.v.p. op tijd af door in te loggen op de website of door een mail te sturen naar info@de-maatschappij.nl

Aanwezige introducees 10

Koos Bakker

Mijnbeleggingscoach.nl B.V.

Levent Birol

MijnBeleggingscoach.nl

Guido de Bruyn

Van Lanschot

Annie Hendriks-Langenhof

In Between

Jannie van der Loos


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden