Thema bijeenkomst: ‘de winst van duurzame inzetbaarheid’

Met medewerking van Madeleine Harmsen, HR manager Apeldoorn Flexible Packaging

Apeldoorn Flexible Packaging uit Apeldoorn, leidend in flexibele verpakkingen, veranderde de CAO om medewerkers duurzamer inzetbaar te houden.  Ontzie maatregelen zoals extra vrije dagen voor oudere werknemers zijn vervangen door een Persoonlijk Inzetbaarheidsbudget.

Na een analyse van de toenmalige situatie en het uitwerken van toekomstscenario’s bleek dat er een bedrijfseconomische noodzaak was om arbeidsvoorwaarden structureel te wijzigen.  De CAO is na intensief overleg met de bonden gewijzigd en beleid ten aanzien van duurzame inzetbaarheid is ingezet, met succes!

Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van duurzame inzetbaarheid wordt duidelijk welke uitdagingen er zijn voor een bedrijf in de maak-industrie met hoog gekwalificeerd personeel om competitief te blijven. Vitaliteit, wendbaar zijn, wederkerigheid in afspraken, war for jr & sr talent, kennisbehoud en kennis uitbouw, samenwerken van generaties, het paradigma m.b.t. de oudere werknemer, zijn zo maar een aantal onderwerpen die de revue passeren en waar zeker winst mee te behalen is voor elk bedrijf en medewerker.

Al eerder sprak onze spreker mw. Madeleine Harmsen; HR manager bij Apeldoorn Flexible Packaging (AFP) op ondernemersbijeenkomsten in het land over dit zeer actuele onderwerp.

Voel u ook vooral vrij om van te voren een vraag of een casus in te brengen die dan tijdens deze meeting aan de orde kan komen. We houden hier dan rekening mee in het programma. Gebruikt u hiervoor ons mailadres: apeldoorn@de-maatschappij.info

De bijeenkomst vindt plaats bij FSG Academy, gebouw 8, Laan van Westenenk 4 in Apeldoorn. Er is volop parkeerruimte beschikbaar. Vanaf de parkeerplaats vindt u het gebouw aan uw linkerzijde. 

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 20 per persoon. 

Aanwezige introducees 5

Mark Holm

Ormer ICT Staffing bv

Reinhout Lenten

On the Fly Mijn Webhulp

Odette Scholten

QPR

Carla Teunissen

Univé Stad en Land

Anneloes Vos

EnergieQ

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden