Hoe gaan wij om met vluchtelingen in de Hoeksche Waard?

Het is onafgebroken in het nieuws: de opvang van vluchtelingen. Op veel plaatsen in de wereld is oorlog of een onveilige situatie waardoor mensen op zoek gaan naar een veilige plek.

We kennen allemaal de verhalen over Ter Apel en andere opvanglocaties, waar asielzoekers, vluchtelingen en statushouders verblijven. Het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) en de overheid proberen de toestroom van mensen in zo goed mogelijke banen te leiden. Mensen worden verspreid over elke regio en in diverse gemeenten. Wat gebeurt er eigenlijk in de Hoeksche Waard op dat gebied? Voldoet onze gemeente aan de verplichtingen vanuit de overheid? Om hoeveel mensen gaat het en wat zijn hun perspectieven? Voelen de gevluchte Oekraïners zich inmiddels thuis? Wat is nou het verschil tussen asielzoekers en Oekraïners? Waarom valt de één onder de gemeente en de ander onder het COA? Het is voor veel mensen iets dat ze lezen in de krant of zien op het journaal, maar wat zijn precies de feiten?

Op donderdag 29 februari 2024 zullen Perry van der Elst (senior projectleider  gemeente Hoeksche Waard) en Miranda den Tuinder (locatie manager vluchtelingenopvang Oekraïners) ons bijpraten in een debat over de vluchtelingen in de Hoeksche Waard. Het betreft een lunchbijeenkomst van 12.00 tot 14.00 uur in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden, dit in verband met de voorbereidingen voor deze middag. Deelname kost € 15,00. U kunt ter plaatse pinnen.

het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard

Paul de Bruijn - Jack de Leeuw – Miranda den Tuinder – Alie ‘t Hooft – Gerard Leggedoor – Carla van Emmerik - Kevin Uijtdewillegen

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden