Help! De robots komen helpen!

Op 26 november vindt om 16.00u onze eerste vónk plaats; een krachtig programma waarin we in 30 minuten de kennis van leden opdelven. We voelen ons vereerd dat Fokko Bakker het spits af wil bijten en ons meeneemt in het tijdperk van de ‘machine learning’ en ‘artificial intelligence’. Meld je nu aan.

In deze eerste vónk vertelt Fokko Bakker ons over de impact die robots met kunstmatige intelligentie de komende decennia zullen hebben op ons leven en onze werkgelegenheid. Fokko is niet alleen lid van ons departement, maar bovenal, na een internationale carrière in het management, sinds vijf jaar docent aan de Academie Engineering en Automotive van de HAN.

Aansprekende voorbeelden
In zijn presentatie laat Fokko aan de hand van aansprekende voorbeelden zien dat het tijdperk van de ‘machine learning’ reeds is aangebroken. Denk maar aan de software in auto’s die steeds meer taken van ons overneemt. Wereldwijd wordt er in onderzoeksinstituten geëxperimenteerd met ‘artificial intelligence’. De presentatie is gebaseerd op uitspraken van wetenschappers aan de VU en Oxford University, schaakgrootmeester David Levy, John von Neumann, Filosoof Nick Bostrom en Dr. Shelly Palmer - tech expert.

Algoritmes die je baan overnemen
De presentatie zoomt niet alleen in op de huidige en toekomstige mogelijkheden die ‘machine learning’ biedt, maar ook op de impact ervan op de werkgelegenheid. Zo voorspellen wetenschappers dat 50 procent van de huidige banen in 2030 zijn vervangen door robots voorzien van ‘artificial intelligence’. “Vroeger moest je op je concurrenten letten”, aldus Fokko, “nu op algoritmes die je baan overnemen.”

Aanmelden
Deze vónk vindt plaats op donderdag 26 november, 16.00-16.30u via MS Teams. Als je je aanmeldt via de site van De Maatschappij sturen wij je kort van tevoren een vergaderverzoek met een link naar de kennisimpuls. Op 26 november om 16.00u kun je dan inloggen in deze meeting door op de link te klikken. Als je daar vragen over hebt, kun je uiteraard contact opnemen met één van ons.

We kijken er naar uit om samen te vonken en zo in verbinding te blijven.

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Robin Wetzer, Imke Poos, Hugo Nieuwpoort en Liesbeth Timmermans (programmacommissie)

Aanwezige introducees 14

Marjorie Bloem

N.v.t.

Ellen Burger

HAN

Nyckle Fokkema

Henkjan Garretsen

Garvo Bv

Rico van Hal

HAN

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden