Gastspeker Joost Eerdmans

Joost Eerdmans is de afsluitende spreker bij De Maatschappij op Sociëteit de Maas in december. Wij gaan, persoonlijk, in gesprek met een politicus en debater die je altijd even dwingt om te luisteren naar zijn standpunt en stellingname. Vaak krachtig maar ook opvallend analytisch en genuanceerd - op rechts opererend en spraakmakend. Naast woorden, heel Rotterdams, ook heel veel daden en praktische resultaten. Een politieke overlever uit de Fortuynistische stroming die steeds in staat blijkt actueel te blijven en zijn stempel te drukken op de maatschappelijke discussie. Zonder enige twijfel, of je het nu met hem eens bent of niet, een politicus met impact.

Joost houdt van zijn vrouw Femke, kranten en teletekst, mensen met lef, een Volvo 240, Herman Finkers, Ramses Shaffy, Tagliatelle, James Bond, avontuurlijke brillen en natuurlijk van zijn kinderen.  Hij liep stage bij de CDA-Tweede Kamerfractie en was secretaris van burgemeester Opstelten van Rotterdam. Kwam in 2002 voor de LPF in de Kamer en ontpopte zich daar als een geducht debater, met name op het gebied van justitie en politie. Nam diverse wetgevende initiatieven, zwengelde discussies aan over onder meer strengere straffen. Hij was in 2009-2014 wethouder van Capelle aan den IJssel en in 2014-2018 wethouder in Rotterdam namens Leefbaar Rotterdam, waarvan hij de politieke leider is.

Wie is de man achter deze politicus? Waarom doet hij wat hij doet? Hoe kijkt hij naar het politieke landschap in Nederland en Rotterdam in het bijzonder? Welke knelpunten ziet hij in de bestuurbaarheid en leefbaarheid van onze mooie stad en welke oplossingen staan hem daarbij voor ogen? 

Kortom, u bent van harte welkom op een interactieve lunch op donderdag 13 december op Sociëteit de Maas. Wij rekenen op uw komst!

Introducee
U bent van harte welkom op deze lunchbijeenkomst ook als u geen lid bent van de Maatschappij. U kunt zich dan aanmelden via onze website als introducee of u neemt contact op met onze voorzitter Peter Caljé (p.calje@stone-ba.nl of 06-12962926)

Aanmelding en deelname
Aanmelden kan via de aanmeldbutton. Mocht dit niet lukken dan kan je via deze link een mail versturen.
Deelname € 22,50 p.p. UITSLUITEND over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. uw naam, datum bijeenkomst (en factuurnummer).
Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd!
Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een mailbericht of een sms naar 06-13998141. 

Kent u binnen uw netwerk partijen die in de sectoren ondernemerschap, onderwijs of openbaar bestuur opereren, dan zijn zij van harte uitgenodigd om kennis te maken met De Maatschappij. Gevraagd wordt deze uitnodiging te delen met geïnteresseerden, ook via Linkedin. 

Wij zien uit naar uw komst.
Mede namens bestuursleden Peter Paul, Eline, Bo en Charlotte 

Peter Caljé,
Voorzitter

Aanwezige introducees 38

Stephan Bal

Tribes

Bas Bellaart

SCALA

Stijn van den Berg

Ondernemer i.o.

Erwin Bierling

Bureau Pieper

Cindy Birtantie

SCALA

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden