Gas geven voor de energietransitie

Nederland is volop in beweging op het gebied van energietransitie met veel ontwikkelingen en initiatieven in Oost-Nederland. Naast het vergroenen van onze samenleving, biedt de energietransitie ook economische kansen voor onze regio. 

De Maatschappij is een landelijk netwerk dat zich al sinds 1777 inzet voor de welvaart en het welzijn in Nederland. Om de potentie van deze nieuwe initiatieven onder de aandacht te brengen, organiseren de departementen Arnhem, Zwolle, Zutphen, Deventer en Twente gezamenlijk een bijeenkomst met als onderwerp:

Gas geven voor de energietransitie, kansen in Oost-Nederland voor groen gas en waterstof

Tijdens deze bijeenkomst delen o.a. Wim de Jong, werkzaam bij Twence en Paul Bombeld, ondernemer en hoofdredacteur Waterstof Magazine, hun visie over de potentie van groen gas en waterstof.
Voor u een mooie kans om kennis te maken met nieuwe initiatieven uit Oost-Nederland en de (economische) kansen in de energietransitie.

   

Voor meer informatie over de bijeenkomst die gehouden wordt in Rijssen verwijzen wij u naar de uitnodiging. U kunt zich (tot uiterlijk 2 mei) aanmelden door een mail te sturen naar: twente@de-maatschappij.info onder vermelding van ‘deelname bijeenkomst 10 mei’ en uw (bedrijfs)naam, naam en het aantal personen.
Voor alle leden van De Maatschappij is het ook mogelijk u aan te melden via de website.

Heeft u vooraf specifieke vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op.
Dit kan ook telefonisch door contact op te nemen met onze secretaris Hester Wijenberg op 06-48567309.

Wij kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van De Maatschappij, departementen Arnhem, Zutphen, Deventer, Zwolle en Twente

 

Programma

  • U bent vanaf 17:00 uur van harte welkom bij het Parkgebouw in Rijssen.
  • De bijeenkomst start met een inleiding op het thema energietransitie door de Provincie Overijssel.
  • Moderator Willem-Jan Velderman zal u deze avond meenemen langs verschillende initiatieven in Oost-Nederland. Keynote speakers deze avond zijn Wim de Jong, senior adviseur Strategie en Beleid bij afvalverwerkingsbedrijf Twence en Paul Bombeld, ondernemer, hoofdredacteur en directeur bij Waterstof Magazine. De mogelijkheden die groen gas en waterstof bieden komen uitgebreid aan bod.
  • De Keynotes worden afgewisseld met initiatieven waarbij al gebruik wordt gemaakt van groen gas of waterstof. Zo zal vanuit departement Arnhem het bedrijf HyGear zich presenteren. En zullen de initiatieven van Hessenpoort in Zwolle toegelicht worden.
  • De studenten van het Green Team van de Universiteit Twente verzorgen een bijdrage en u leert deze avond alles over mogelijkheden van de de exploitatie van een mono-mestvergister in Hoge Hexel en Deurningen.
  • De avond wordt om 21:00 uur afgesloten met een drankje, waarbij u alle sprekers in de centrale hal kunt ontmoeten voor een nagesprek. 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden