Fluisterboot Zutphen

Op dinsdag 2 juli kun je van een heerlijke lunch genieten tijdens een vaart met de Fluisterboot Zutphen!

Wie kent ze niet, de Fluisterboot uit Zutphen.

De geschiedenis van de Fluisterboten gaat terug naar 1996. In dat jaar liet de toenmalige wethouder Van der Houwen de eerste Fluisterboot te water.

De Fluisterboot dankt haar naam aan de elektromotoren die een minimaal geluid produceren. Benzine- en dieselmotoren zijn op de Berkel verboden. Om deze boten veilig over de woelige baren te manoeuvreren zijn uiteraard ervaren schippers nodig; de zogenoemde Fluisteraars.

Inmiddels zijn er meer dan veertig vrijwilligers die in weer en wind - en gelukkig vaak ook in het zonnetje - een mooi stukje Zutphen laten zien aan de gasten. Onderweg komt de Fluisterboot langs diverse bezienswaardigheden, elk met zijn eigen verhaal. De schippers vertellen op eigen en unieke wijze over de geschiedenis van de historische monumenten die onderweg te zien zijn.

Eén ding staat vast: de Fluisterboten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het toeristische succes van Zutphen!

 

Datum: dinsdag 2 juli 2024 
Tijd: 13.00 - 14.15 uur 
Locatie: Rijkenhage 1, 7201LP Zutphen


De kosten voor deze lunchbijeenkomst bedragen € 21,50 per persoon.  
 
Tevens willen we je er nog op attenderen dat je je kosteloos kunt afmelden tot 30 juni a.s. 17.00 uur via: zutphen@de-maatschappij.info. 

NB: tijdens de bijeenkomst kunnen foto's worden gemaakt, die op sociale media worden geplaatst. Indien dit voor jou niet wenselijk is vernemen wij dit graag schriftelijk tijdig voor de bijeenkomst. Indien wij geen schriftelijke reactie hebben ontvangen gaan wij er van uit dat je tegen het voornoemde geen bezwaar hebt. 
 
Namens het bestuur Departement Zutphen, 
Jan Harmen en Judith 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden