Mail naar relatie

Borrel en feestelijke opening “Things That Matter”

De Maatschappij, departement Amsterdam, heeft voor u een extra bijeenkomst georganiseerd ter ere van de tentoonstelling “Things That Matter” in het KIT waarvoor wij zijn uitgenodigd.

Het KIT heet u op 12 juli graag welkom tijdens de feestelijke opening van Things That Matter: een nieuwe tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen, waarin de museumcollectie centraal staat. De opening van Things That Matter is een mijlpaal in de vernieuwing van het Tropenmuseum, waarbij het museum zich minder gaat richten op regionale cultuurgebieden, maar meer op universele thema’s die mensen wereldwijd verbinden.

Over de tentoonstelling
In films en audiofragmenten vertellen mensen over voorwerpen die voor hen persoonlijk betekenis hebben. Tegelijkertijd zijn deze nauw verbonden met grote maatschappelijke vraagstukken van vandaag, zoals migratie en afkomst. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Vragen zoals deze leiden bezoekers door de tien onderwerpen van de tentoonstelling en dagen hen uit om na te denken over wat deze onderwerpen met hen te maken hebben.

WAAR
Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2 in Amsterdam

WANNEER
Donderdag 12 juli 2018

Borrel De Maatschappij: 18.30-19.30 uur Cafe De Tropen, wij vragen een bijdrage van € 10, die u bij binnenkomst betaalt.
Tenstoonstelling: 20.00 (deuren open om 19.30)

Als u zich wilt aanmelden via de button of via amsterdam@de-maatschappij.info dan kunnen we het KIT laten weten hoeveel personen aanwezig zullen zijn.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden