Excursie Stadsherstel Historisch Rotterdam

Op 9 juni 2023 organiseert departement Hoeksche Waard haar jaarlijkse excursie. De reis gaat naar Rotterdam voor een bezoek aan een tweetal locaties van Stadsherstel Historisch Rotterdam. We starten bij Zeilschool De Lelie aan de Kralingseplas voor de lunch. De zeilschool is gevestigd in een voormalige tabaksschuur. Aansluitend bezoeken we de twee naastgelegen snuifmolens waar de tabak werd vermalen. We krijgen een rondleiding door beide molens, waarvan de restauratie net is afgerond.

Vervolgens vertrekken we naar het Heinekengebouw aan de Crooswijksesingel. Daar krijgen we een presentatie en rondleiding door Niels van de Vlist, directeur van Stadsherstel Historisch Rotterdam. Hij zal iets vertellen over de organisatie en de bijzondere gebouwen die zijn aangekocht, gerestaureerd en in gebruik genomen. Na de rondleiding door het bijzondere gebouw met veel Heineken memorabilia eindigen we in de “Secret Bar” voor een borrel en een hapje.

Om in historische sferen te blijven, reizen we met een bus van het Streekbusmuseum Hoeksche Waard. Parkeren en verzamelen vanaf 11.00 uur tegenover busstation Heinenoord (bij de Rabobank), daarvandaan vertrekken we om 11.15 uur. Het programma eindigt om 18.00 uur en we zijn tussen 18.30 en 19.00 uur terug in Heinenoord. De eigen bijdrage is € 40,= p.p. en partners zijn van harte welkom. Meld je snel aan want de bus heeft niet meer dan 40 zitplaatsen!

Aanmelden kan via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht je onverhoopt alsnog verhinderd zijn, laat het dan zo snel mogelijk weten in verband met de voorbereidingen voor deze dag. Het bedrag ad € 40,- p/p graag vooraf overmaken op de bankrekening van het Departement Hoeksche Waard NL60 RABO 0323 0405 00.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden