Excursie "Een band... met Schouwen-Duiveland"

Beste leden,

Vrijdag 24 mei a.s. is het weer zover: onze jaarlijkse excursie! Reisdoel dit jaar, u raadt het al: Schouwen-Duiveland! Dit mooie Zeeuwse vakantie-eiland is onlosmakelijk verbonden met het water, uiteraard geheel omgeven door water en met het binnenwater meegerekend bestaat de gemeente Schouwen-Duiveland meer uit water dan uit grond. De kop van Schouwen heeft prachtige duingebieden en stranden die veel sportievelingen en badgasten trekken, vogelliefhebbers komen voor het 4400 hectare tellende Plan Tureluur en de historische stad Zierikzee herinnert met de prachtige koopmanshuizen en meer dan 550 monumenten aan de grote welvaartsperiode die het eiland heeft gekend.

Ons programma voor deze dag is heel gevarieerd:

We beginnen om 11.00 uur bij de Rabobank Het Haringvliet, waar we na de ontvangst met koffie/thee en iets lekkers de jaarlijkse ALV zullen houden. Vervolgens gaan we met de bus naar Zierikzee om daar een bedrijfsbezoek te brengen aan YourSurprise waar we onder leiding van een van de oprichters een kijkje achter de schermen mogen nemen. YourSurprise is een snelgroeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in gepersonaliseerde cadeaus die supersonisch snel bij de opdrachtgever of ontvanger worden bezorgd. B.v. vandaag voor 16.00 uur twee champagneglazen gegraveerd met persoonlijke tekst besteld: de volgende dag bezorgd! Dit heeft ongetwijfeld heel wat logistieke en creatieve voeten in de aarde en wij mogen daar een kijkje achter de schermen nemen!

Het water is behalve een vriend van Schouwen-Duiveland ook een vijand geweest: tijdens de Watersnoodramp in 1953 is het eiland, overigens net als de Hoeksche Waard, zwaar getroffen en zijn veel inwoners omgekomen. In Ouwerkerk is in de vier caissons die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat, het Watersnoodmuseum gevestigd. De verhalen over water, dat is waar dit museum over gaat. Verhalen over de Watersnood van 1953, over de wederopbouw, over de Deltawerken en over waterveiligheid. Steeds verteld door mensen die het hebben meegemaakt.

Deze speciale dag wordt afgesloten met een heerlijk diner in Kerkwerve in Restaurant De Heerenkeet dat prachtig gelegen is aan de Oosterschelde waar een mooie zonsondergang altijd een bijzondere sfeer met zich meebrengt!

Het programma ziet er als volgt uit:
11.00 - 11.30 uur Ontvangst bij Rabobank Het Haringvliet met koffie/thee en iets lekkers
11.30 - 12.00 uur Algemene Ledenvergadering (de stukken volgen binnenkort)
12.00 - 12.15 uur Lunchpakketjes uitdelen en vertrek naar de bus
12.15 - 13.00 uur Busreis naar Zierikzee
13.00 - 14.45 uur Bezoek aan YourSurprise
14.45 - 15.00 uur Busreis naar Ouwerkerk
15.00 - 16.45 uur Bezoek aan het Watersnoodmuseum
16.45 - 17.00 uur Busreis naar De Heerenkeet in Kerkwerve
17.00 - 20.30 uur Diner
20.30 - 21.15 uur Terugreis naar Heinenoord
(NB het tijdschema kan nog kleine wijzigingen ondergaan)

Een prachtig programma toch, u wilt dit vast niet missen! U en uw partner of introducee zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze leuke excursie. De kosten bedragen dit keer € 35,00 per persoon, dit is inclusief de busreis, alle entrees, lunch, drankjes en hapjes en een echt Schouwens viergangenmenu (inclusief drankjes). Een Zeeuws prijsje: geen cent te veel!

U kunt zich tot uiterlijk woensdag 22 mei a.s. aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info of via telefoonnr. 0186-640280 (Carla van Emmerik). Als u een introducee wilt aanmelden dient u eerst in te loggen op de website of anders die persoon per email op te geven. Houders van een museumjaarkaart worden vriendelijk verzocht deze mee te nemen, het museum is dan voor hen gratis.
De bus heeft een beperkt aantal plaatsen dus vol is vol!

U kunt het deelnamebedrag ter plaatse contant voldoen (graag gepast) of overmaken op onze bankrekening NL60 RABO 0323 0405 00 t.n.v. Departement Hoeksche Waard.

Van harte hopen wij u op 24 mei a.s. te mogen begroeten, we gaan er een interessante en gezellige dag van maken!

Met vriendelijke groet,
het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard

Ben Pluimer - Jack de Leeuw - Miranda den Tuinder - Wim Nobel

Aanwezige introducees 10

Ank Ammerlaan

Agro Research Oud-Beijerland BV

Anton Fennema

Fennema Coaches

Joke Fennema

Fennema Coaches

Alie 't Hooft

HooNum BV

Mavi Hooghwerff

Gebrs. Hooghwerff B.V.

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden