Exclusieve rondleiding Hermitage

De departementen Amsterdam, Het Gooi, Haarlem en Meer en Zaanstreek-Waterland nodigen u uit voor een gezamenlijke bijeenkomst op 9 september 2021 bij de Hermitage aan de Amstel 51 te Amsterdam, die uitsluitend voor onze leden haar deuren opent!

Na een welkomstwoord volgt een exclusieve rondleiding door de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’, af te sluiten met een borrel in de binnentuin.
 
Romanovs in de ban van de Ridders
De tentoonstelling vertelt een bijzonder verhaal van tsaren en ridders aan de hand van ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Voor het eerst zijn meerdere hoogtepunten uit deze wereldberoemde collecties in Nederland. Ze vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de bewondering hiervoor aan het Russische hof. Klik hier voor meer informatie.



De Hermitage
In de Hermitage Amsterdam is altijd een tentoonstelling te bezoeken met objecten uit de collectie van het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. Met dat wereldberoemde museum is een bijzondere samenwerking ontstaan, die de historische band tussen Nederland en Rusland benadrukt. De intensieve contacten tussen de twee landen begonnen met tsaar Peter de Grote (1672–1725). Hij verbleef eind zeventiende eeuw Nederland drie maanden – gedeeltelijk incognito – in Nederland om kennis op te doen die hem kon helpen Rusland te moderniseren. In 1716–17 keerde hij nog een keer terug. Tijdens dat bezoek deed hij de eerste Russische aankoop van een Rembrandt. Het begin van de beroemde collectie Hollandse Meesters van de Hermitage. Onderdeel van Peters modernisering was de bouw van een hoofdstad naar West-Europees voorbeeld: St.-Petersburg. Aan de rivier de Neva verrees een majestueuze stad, met een stratenplan geïnspireerd op de straten en grachten van Amsterdam. Peters dochter tsarina Elisabeth gaf opdracht voor de bouw van het Winterpaleis. Onder haar opvolger Catharina de Grote werd het paleis uitgebreid met een gebouw om de  snel groeiende kunstcollectie in onder te brengen. Zo is in 1764 de Hermitage ontstaan. Het was een privégalerij, tot in 1852 tsaar Nicolaas I een nieuwe aanbouw, de Nieuwe Hermitage, opende, en het museum tegelijk openstelde voor publiek. Een van de eerste openbare musea ter wereld. De Hermitage heeft nu een collectie van ruim drie miljoen objecten, waarvan er zo’n 65.000 te zien zijn in de ruim 350 zalen van het museum. Daarnaast worden kunstwerken getoond in diverse musea in binnen- en buitenland. De Hermitage Amsterdam presenteert als belangrijkste permanente buitenlandse partner elk half jaar een nieuwe tentoonstelling met werken uit de collectie.  

Praktische informatie
Let op! Aanmelden: kan via de aanmeldbutton in de uitnodiging of via de website, echter zal de aanmelding pas compleet zijn na het betalen van de kosten á € 20,- p.p. via deze ticketlink.  

Inloop vanaf 15.30 uur
Aanvang 16.00 uur 
Borrel 17.15 uur
Einde bijeenkomst 18.00 uur

Wij raden u aan met openbaar vervoer te reizen; bij gebruik van eigen vervoer parkeren in parkeergarage Stadhuis/ Muziektheater of in parkeergarage Markenhoven.

Testen voor Toegang-event
Wij maken u graag nog attent op het volgende. Deze bijeenkomst is een zogenaamd ‘Testen voor Toegang-event’. Zorgt u alstublieft voor een corona-toegangsbewijs. Op testenvoortoegang vindt u alle informatie.

Moet ik me laten testen als ik volledig gevaccineerd ben? Nee, dat is niet nodig. Als u gevaccineerd bent of een herstelcode heeft, kunt u via de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl een code aanvragen. Daarmee heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

In verband met uw en onze veiligheid kunnen wij u om uw legitimatie vragen; vergeet u die niet mee te nemen!
Bij dit evenement worden foto en/of video opnames gemaakt. Wanneer u aan dit evenement deelneemt, geeft u de organisatie toestemming om beelden (foto en video) te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

De tentoonstelling is toegankelijk voor leden en introducés.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden