Een circulair en inclusief Spijkerkwartier

Vrijdag 7 oktober tussen 16 uur en 19 uur zijn jullie van harte welkom om te kijken bij broedplaats Dazo in het Spijkerkwartier. Daar ontwikkelen bewoners en ondernemers samen een circulaire en inclusieve wijk volgens de principes van deBlauweWij(k)Economie. Naast een rondleiding door het pand en uitleg over de achtergrond en aanpak van deBlauweWij(k)Economie, gaan we met elkaar in gesprek. Waarbij we gaan ontdekken wat de betrokkenen van deBlauweWij(k)Economie en de betrokkenen van Maatschappij voor elkaar kunnen betekenen.

Een duurzame wijk voor en door bewoners
DeBlauweWij(k)Economie is een initiatief voor en door bewoners in het Spijkerkwartier, Arnhem. Samen creëren zij vanuit hun passie een duurzame woon-, werk- en leefomgeving met meer welzijn, verbondenheid en oog voor de natuur. DeBlauweWij(k)Economie bereikt dit door bewoners op te leiden en te coachen in het ontdekken en volgen van hun droom en door sociaal ondernemerschap te stimuleren. DeBlauweWij(k)Economie is: samen ideeën ontwikkelen tot kansen in de buurt door gebruik te maken van wat er al is. Dit doen ze samen met de overheid, kennisinstellingen en bedrijven.

Actie
Broedplaats Dazo is het hart van de actie: Het is de ontmoetingsplaats, werkplaats en broedplaats voor bewoners, ambtenaren, studenten en sociaal ondernemers die daar samen werken een circulaire inclusieve wijk economie.  Zo werkt het BuurtGroenBedrijf vanuit Dazo aan een sociale klimaat adaptieve buurt, haalt SpijkerZwam koffiedrap op om daar oesterzwammen op te telen, werkt Spijkerenergie aan het besparen van energie en het opwekken van duurzame energie en organiseert het BuurtBaanBureau het werk in de wijk zodat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. Veel sociale, ecologisch en al een klein beetje financiële waarden worden er gecreëerd.

Patrick Hoogenbosch
Een van de initiatiefnemers van deBlauweWij(k)Economie is Patrick Hoogenbosch. Een sociaal ondernemer die zich al meer dan 8 jaar bezig houdt met het socialer en duurzamer maken van het Spijkerkwartier.
Hij neemt ons 7 oktober mee in zijn reis naar sociaal ondernemerschap, dat gepaard gaat met lef, doorzettingsvermogen, frustratie, geduld, enthousiasme en heel veel liefde voor Het Spijkerkwartier.

Patrick leidt ons rond door Dazo, waarbij hij ons uitlegt hoe deBlauweWij(k)Economie een circulaire inclusieve wijk economie realiseert. Na de rondleiding gaan we met elkaar in gesprek. We horen over de verschillende projecten en initiatieven die lopen, maar ook over de talloze uitdagingen die daar bij komen kijken. Het vormt de uitnodiging om in gesprek te ontdekken wat de betrokkenen van deBlauweWij(k)Economie en de betrokkenen van de Maatschappij voor elkaar kunnen betekenen.

Programma
15.30 uur – 16.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en een koek
16.00 uur  – 17.45 uur: Rondleiding door broedplaats Dazo en gesprek met Patrick Hoogenbosch en zijn collega’s
17.45 uur – 19.00 uur: Borrel met soep, brood en hapjes

Tijdens de borrel laten we jullie graag producten proeven die door circulaire ondernemers in het Spijkerkwartier worden gemaakt: onder andere soep van op koffiedik gekweekte oesterzwammen en bierbrood van bostel (restproduct van lokale bierbrouwer).

We hopen zoveel mogelijk leden én introduce(e)s te mogen verwelkomen op vrijdag 7 oktober!

Aanmelden kan via de website.
Locatie: Dazo, Spijkerstraat 125, 6828 DC in Arnhem.
(Indien je met de auto komt, kun je het best parkeren in Parkeergarage Musis Sacrum op het Velperplein) 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden