Arnhem ‘ De betekenis van sport’

Beste leden en belangstellenden,

Binnenkort worden onze harten weer verwarmd door het Olympisch vuur. Graag nodigen wij jou uit voor een bijeenkomst op donderdag 22 februari 2018, als we al voorzichtig de balans op kunnen maken van de Olympische Winterspelen (9-25 februari). 

De bijeenkomst staat in het teken van de betekenis van sport voor de samenleving. Meer specifiek: wat is de maatschappelijke impact van het in de etalage zetten van sport? En hoe zit dat in Arnhem, Europese sportstad van 2018? Dat doen we natuurlijk op een sportieve locatie: we zijn van harte welkom bij Stadion GelreDome. 

Tijdens de bijeenkomst kiezen we voor drie invalshoeken.
Zo vertelt de Arnhemse held van de Giro d'Italia, oud-wielrenner Maarten Tjallingi, over zijn ervaringen als topsporter en de betekenis daarvan voor zijn leven nu. Hij verwierf faam in Arnhem door zijn strijdlust op de Posbank, waarmee hij in zijn eigen woonplaats de blauwe bergtrui van de Giro veroverde. Tjallingi was dertien jaar profwielrenner en werkt sinds zijn afscheid onder meer voor televisie en radio. Daarnaast is hij eigenaar van Mii-coaching.

Na het verhaal van Tjallingi vertelt Ab van der Woude over Playing for Success, een landelijk initiatief waaraan Vitesse al sinds 2010 meedoet. Playing for Success zet zich in voor leerlingen uit groep 8 en de brugklas met verminderd zelfvertrouwen en/of faalangst. Met dit gratis naschoolse programma wordt hun motivatie en zelfvertrouwen versterkt. Vitesse heeft hier een speciaal leercentrum voor ingericht en de leerlingen komen regelmatig in contact met spelers van Vitesse. Zo verbindt het programma leren met de uitdagende wereld van het topvoetbal.

Tot slot is het woord aan Gerrie Elfrink, wethouder Sport van de gemeente Arnhem. Hij zoomt in op de achtergronden en kansen van de titel Europese sportstad 2018. Waarom heeft Arnhem daarop ingezet? Wat is het beoogde doel en wat gaan de Arnhemmers daarvan merken?

Programma
16.00u Ontvangst
16.30u Start programma met
                - Maarten Tjallingi, oud-profrenner
                - Ab van der Woude, trainer Vitesse Playing for Success
                - Gerrie Elfrink, wethouder Sport gemeente Arnhem
18.00u Rondleiding
18.30u Borrel
19.00u Einde

We kijken uit naar je komst en sportieve bijdrage!

Hartelijke groeten,

Namens het bestuur van departement Arnhem,
Els van Eekelen en Liesbeth Timmermans

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden