Departement Amsterdam: Aan Tafel bij De Maatschappij... met Willem Sijthoff

Media en internet entrepreneur Willem Sijthoff:
“Met Capital C wil ik de kruisbestuiving faciliteren binnen de creatieve sector tussen advertising, media, communicatie, design en kunst.”


Willem Sijthoff: drummer, bokser, zeiler, media en internet entrepreneur en eigenaar van Sijthoff Media Groep. Telg van de bekende krantenfamilie. Volbloed media ondernemer.
Bedient als marktleider vier communities -overheid, marcom, IT en jongeren- met een veelheid aan activiteiten op het gebeid van online, events, master classes en print.

Hij verkocht Sijthoff Pers aan concurrent Wegener, zette de krantenuitgeverij van zijn Noorse familie voort, kocht samen met investeerder HAL eerst het FD en daarna ook BNR, en fuseerde deze tot de FD Mediagroep. Ook wordt er geïnvesteerd in online. Bijvoorbeeld Catawiki, door het FD uitgeroepen als snelst groeiende bedrijf in Nederland en door de Financial Times in 2016 als nummer 13 van de snelst groeiende bedrijven in Europa. Heeft Sijthoff plannen om zijn imperium nog verder uit te breiden?

Momenteel is hij druk met de ontwikkeling van Capital C: hét centrum voor de Creatieve industrie. Een groots en ambitieus project dat goed is voor serieuze stadsverfraaiing op een toplocatie: de Knowledge Mile. Hier in de Weesperstraat ontstaat een project van formaat te midden van zo’n 200 bedrijven en 60.000 studenten.
Samen met Zadelhoff Beheer speelt Sijthoff mee in de eredivisie door de restauratie van de voormalige Diamantbeurs uit 1910. In dit iconische gebouw worden straks verschillende sectoren bij elkaar gebracht. Als ook zo’n 100 medewerkers van de Sijthoff Media Groep.

Sijthoff: “Mijn ambitie? De kruisbestuiving faciliteren tussen advertising, media, communicatie, design en kunst. Connecting creative minds.Capital C brengt dit Rijksmonument opnieuw tot leven.
Gloednieuw is de gigantische glazen kap met horeca waar het straks goed toeven zal zijn. Voor wie er werkt zowel als voor bezoekers. Er komen o.a. kantoren, open spaces, meeting rooms, roof top restaurant, sky bar, grand café, cantina, parkeergarage, bike parking. Verder zien we werk van top-designers als Irma Boom, Joep van Lieshout, Krijn de Koning en Erik Kessels.
Hier wordt wat groots verricht. Door een gedreven ondernemer die nooit stilzit. Dat blijkt ook uit zijn nevenfuncties als mede-initiatiefnemer en bestuurslid van het Amsterdam Art Weekend, met 45.000 bezoekers het grootste evenement op het gebied van hedendaagse kunst in Amsterdam. Verder is Sijthoff onlangs commissaris geworden van de Rabo Amsterdam. Never a dull moment.

Programma
18:00 uur  Inloop in Café de Tropen
18:45 uur  Aan Tafel Bij… Floris Kappelle
19:15 uur  Borrel in Grand Café de Tropen
20.00 uur  Einde

Locatie: Grand Café de Tropen, Linnaeusstraat 2, 1092 AD te Amsterdam.
Bijdrage: voor borrel en happen: 15,- (bij binnenkomst te voldoen).

Willem Sijthof

Willem Sijthof

Drummer, bokser, zeiler, media entrepreneur en eigenaar van Sijthoff Media Groep.

Aanwezige introducees 44

Anette Appelhof

Happy Professionals

Cornelia Biermans

gereedschapvoordegeest

Henk Dijkstra

Prins Bernhard Cultuurfonds

Evert Geerlofs

Gemeente Almere

Evert Geerlofs

Gemeente Almere

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden