Departement Amsterdam: Aan Tafel Bij… Floris Kappelle


Business-omnivoor John Jaakke:
“Domme fouten van slimme mensen, daar verdien ik mijn geld mee.”

Na een korte carrière als taxichauffeur deed Jaakke Rechten en kwam hij terecht bij SHV, afdeling Olie en Gas. Een mooie basis om verder te gaan als advocaat en wel bij Van Doorne. Zijn praktijk: Ondernemingsrecht, met mooie zaken zoals Telfort. Was voorzitter van de maatschap en stapte na 24 jaar op. Tijd voor iets nieuws.

Zonder enige ervaring in de voetballerij werd hij gevraagd als voorzitter van Ajax. Doen? Jazeker. Wel zes jaar. Men zocht een onbeschreven kandidaat van buiten, een representatief iemand die kon nadenken. De successen onder zijn leiding stapelden zich op. Inmiddels consultant bij Boer & Croon besloot hij dat hij geen hamster in the wheel wilde zijn. Groeiend inzicht in proces management en bedrijfsstrategie deed hem in 2009 besluiten voor zichzelf te beginnen. Met Trusted Advisors.

Hij laat zich nu inschakelen voor problemen in bedrijven. Dus niet voor bedrijven in problemen. De Ondernemingskamer van het Gerechtshof stelt hem aan als directeur bij uiteenlopende organisaties. Van cosmetica tot energie, van voetbal tot vastgoed. Daar maakt hij mee wat mensen elkaar aandoen. En zichzelf. “Domme fouten van slimme mensen, daar verdien ik mijn geld mee.”

Helder en doortastend gaat Jaakke te werk. Als een betrokken en onpartijdig raadsman, bemiddelaar, coach en toezichthouder. “Zelf heb ik ook in de pannen geroerd. Ik weet wat het is om moeilijke beslissingen te nemen. De eenzaamheid van de decisionmaker is mij niet onbekend.” Jaakke’s ervaringen zet hij in bij corporates, familiebedrijven, dienstverleners, besturen, Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht. Hij beweegt zich op de achtergrond.

John Jaakke. Een man die uitgaat van overeenkomsten en niet van verschillen. Een echte omnivoor in business. Iemand die naar Santiago de Compostela wandelde om even afstand te nemen. Nu heeft hij tijd voor wat echt belangrijk is: synergie, succes en gemeenschapszin.
 
Nevenfuncties
Huidig
Zakelijk
Lid RvC Bank Insinger de Beaufort N.V. te Amsterdam (1998)
Lid RvC IdB SA te Luxemburg (2009)
Lid RvC Pallieter Group BV te Eindhoven (2009); een industriële holding van de familie Van Doorne
Lid RvT CPS te Amersfoort (2009) een onderwijsadviesbureau
Voorzitter RvC Darlin BV, vermogensbeheer (2011)

Maatschappelijk
Voorzitter Raad van Advies COPA Amsterdam (2005)
Lid Bestuur AJAX Foundation (2009)
Voorzitter Oscar Carre Fonds (2010)

Aanwezige introducees 37

Birgit van Hemert tot Dingshof

Maud van Aalderen

Marco Bakker

Videpro

Peter Boogaard

Menno Born


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden