De Twentse Stem

 

Op 15, 16 en 17 maart staat er wat belangrijks te gebeuren. Dan kiezen we namelijk samen welke richting we de komende jaren met Nederland – en met Twente – op willen gaan. Onze ‘stem’ als jongeren is daarin cruciaal. Er liggen namelijk belangrijke keuzes voor die bepalend zijn voor onze toekomst.

Hoe zorgen we ervoor dat we kunnen genieten van goed onderwijs in onze regio, maar ook dat dat niet betekent dat we met zo’n grote studieschuld komen te zitten? Een studieschuld waardoor we geen huis meer kunnen kopen of huren in de stad of het dorp waar we graag willen wonen? En hoe zorgen we ervoor dat we dat dan ook nog duurzaam doen zodat we blijvend kunnen genieten van de mooie Twentse natuur?

Wat ons betreft is het cruciaal dat we als Twentse jongeren met elkaar nadenken over wat deze vraagstukken voor ons betekenen en hoe we daar nu en in de toekomst mee om willen gaan. Dat vraagt inzicht in hoe politieke partijen, bedrijfsleven en overheden hiermee omgaan. Maar misschien nog wel belangrijker: het uitwisselen van perspectieven met elkaar en het leggen van verbindingen om niet alleen samen te dromen maar wellicht ook samen te kunnen gaan ‘doen’. Om onze toekomst voor Twente een stukje mooier te maken. Daarom zijn we (een groep jonge Twentenaren) een initiatief gestart, ‘van’ en ‘voor’ de toekomst van de regio Twente; waarin we onze ‘stem’ met elkaar laten horen.  

In deze brief nemen we jullie mee in dit initiatief én nodigen jullie van harte uit om met ons je ‘stem’ te laten horen!

De Stem van (jong) Twente: maandag 15 maart om 17:15 laten wij onze stem horen. Doe jij mee?

Op 15 maart om 17.15 uur organiseren we een interactieve talkshow waar we – bezien vanuit de leefwereld van ons als jongeren – met elkaar in gesprek gaan over de Toekomst van Twente. Dat doen we samen met Tweede Kamerleden uit de regio, inspirerende experts en natuurlijk jongeren, ondernemers en lokale en regionale initiatieven uit Twente.

Centrale thema’s van de talkshow zijn het onderwijs- en leenstelsel, de woningmarkt en duurzaamheid. Tijdens de webcast willen we elkaar informeren, de verbinding zoeken en inspireren. Via de live chat is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de gasten.

Dus – weet jij nog niet wat je gaat stemmen, maar vind je jouw eigen toekomst (en die van Twente) wel heel belangrijk? Of weet jij wel wat je gaat stemmen, maar vind je het belangrijk om jouw stem te laten horen? En wil jij in verbinding komen met andere jonge Twentenaren die zich in willen zetten voor een mooie toekomst?

Zet 15 maart 17:15 in je agenda en tune in op de webcast van de talkshow die we samen met 1Twente organiseren!

Wie zijn deze enthousiaste initiatiefnemers? FUSE & Atelier Twente

FUSE is een Twents jongereninitiatief dat is ontstaan vanuit het geloof dat een sterke en welvarende regio draait op een ecosysteem van mensen. Waarin verschillende generaties en disciplines elkaar ‘ont-moeten’ om samen mooie dingen te doen. De rol van FUSE is om in het bestaande netwerk in de regio Twente te zorgen dat verschillende generaties, doelgroepen en disciplines elkaar beter en eerder ‘ont-moeten’ (het door ons zogenoemde ‘FUSEN’).  

Atelier Twente is een initiatief waarin gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties elkaar gevonden hebben. Vanuit de overtuiging dat de ambities, opgaven en uitdagingen in Twente in toenemende mate een regionaal karakter hebben. Elkaar ontmoeten, nieuwe werelden ervaren, kennis verrijken en het samen zoeken naar oplossingsrichtingen bij de dilemma’s verbonden aan complexe vraagstukken is het doel. FUSE als Atelier Twente kennen geen eigen ledenbestand of een vaste achterban, maar zijn organische vormen, bestaande uit Twentse ambassadeurs. Op deze manier willen wij o.a. rechtdoen aan de vele netwerkverenigingen en businessclubs die Twente rijk is en vooral aansluiten op dat wat er al is.

Alle relevante informatie beknopt op een rijtje

Op 15 maart a.s. om 17:15 organiseren wij in samenwerking met regionale omroep 1Twente de digitale talkshow met jonge Twentse Tukkers. Tijdens de talkshowavond zal door diverse bekende en minder bekende Twentenaren in worden gegaan op verschillende thema’s rondom Onderwijs- en leenstelsel, de woningmarkt en duurzaamheid in Twente.

In verband met de maatregelen rondom Corona zal de bijeenkomst digitaal plaatsvinden. De live-uitzending begint om 17:15 uur en je kunt online deelnemen via een livestream. De link naar de livestream ontvang je per mail na aanmelding.

Ben jij erbij? Meld je aan via twente.com/de-twentse-stem

Meer informatie vind je op twente.com/de-twentse-stem. Of neem contact op met één van de initiatiefnemers, Maarten Siemerink (06 83 93 78 94 / maarten.siemerink@hieroo.nl).

Tot de 15e!

Met vriendelijke groeten,

Namens Fuse
Mart van Lagen | De Maatschappij
Gyula Rychtarski| Young Twente Board
Annelot Adolfsen| Jong MST
Ayke van Bloem| Twentse Jonge Ambtenaren
Sanne Bentum & Maarten Siemerink | Hieroo Twente

 

Namens Atelier Twente

Jarno Kroeze | Waterschap Vechtstromen

Joost Ruizendaal | Provincie Overijssel

Bernard Knuif | Noaberkracht Dinkelland Tubbergen

Eva Stolk | Berenschot

Anne van Heerwaarden | Berenschot

 

Mede mogelijk gemaakt door de Programmaraad Atelier Twente

Ellen Nauta | Burgemeester gemeente Hof van Twente

Wilmien Haverkamp | Burgemeester gemeente Tubbergen

Mariska ten Heuw | Wethouder gemeente Hengelo

Nico Versteeg | Provinciesecretaris provincie Overijssel

Coen Aalders | Regio Twente en Twente Board

 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden