De Stadsmarinier in Rotterdam De Maatschappij Lunchbijeenkomst

Katalysator en Breekijzer, De stadsmarinier in Rotterdam

Stadsmariniers werken al ruim 17 jaar, met succes, aan het veiliger maken van Rotterdam. Ze zijn een vaste waarde in het veiligheidsbeleid van Rotterdam. Lossen het schijnbaar onoplosbare op, omdat ze snel de juiste personen kunnen inschakelen en ook direct toegang hebben tot de burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie en partners in de wijken waarin zij actief zijn. Een typisch Rotterdamse aanpak voor Rotterdamse problemen die inmiddels ook in andere steden navolging kent. “Je wordt betaald om je niet als ambtenaar te gedragen” bij de aanpak van veiligheid en onveiligheid in de wijken. Die veiligheid, of onveiligheid, is vaak een optelsom van omstandigheden waar je heel dicht op moet zitten als je met oplossingen wil komen. Heel direct, onorthodox, daadkrachtig, sociaal en verbindend. Zij zijn het cement tussen de stenen in probleemwijken. Met de stadsmariniers zet Rotterdam in de meest kwetsbare wijken zijn beste mensen in.

Michiel van der Pols is zo’n stadmarinier. Voor 2007 werkte hij als officier bij het Korps Mariniers met een stationering op Aruba,een uitzending naar Irak in 2003-2004 en als leidinggevende bij de Bijzondere Bijstandseenheid (BBE). Hij heeft het verschil mogen maken bij de veiligheidsaanpak in Oud Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Carnisse, Bospolder-Tussendijken en Delfshaven. Momenteel is hij vliegende keep voor het team Stadmariniers. Zijn focus ligt op het verbeteren van de informatiepositie van de gemeente Rotterdam en de verbetering van de veiligheid in de hardnekkigste probleemwijken van Rotterdam. Voor een eerste kijkje achter de schermen: https://youtu.be/xskFs2p_B-4.

U bent van harte welkom om tijdens de lunchbijeenkomst van 21 maart aanstaande kennis te maken met Michiel, zijn verhaal en het verhaal van de Stadsmariniers in Rotterdam. Zijn uitdagingen en de zaken waar hij wakker van ligt. Maar natuurlijk ook de keerzijde van de medaille. Waar het verschil is gemaakt, wat er goed is gegaan en waar wij optimistisch kunnen zijn over de toekomst en de leefbaarheid van onze mooie stad.

Kortom, u bent van harte welkom op een interactieve lunch op donderdag 21 maart op Sociëteit de Maas. Wij rekenen op uw komst!

Introducee
U bent van harte welkom op deze lunchbijeenkomst ook als u geen lid bent van de Maatschappij. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze voorzitter Peter Caljé (p.calje@stone-ba.nl of 06-12962926)

Aanmelding en deelname voor leden
Aanmelden kan via de aanmeldbutton. Mocht dit niet lukken dan kan je via deze link een mail versturen.
Deelname € 23,50 p.p. UITSLUITEND over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. uw naam, datum en bijeenkomst.
Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd!
Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een mailbericht of een sms naar 06-13998141. 

Kent u binnen uw netwerk partijen die in de sectoren ondernemerschap, onderwijs of openbaar bestuur opereren, dan zijn zij van harte uitgenodigd om kennis te maken met De Maatschappij. Gevraagd wordt deze uitnodiging te delen met geïnteresseerden, ook via Linkedin. 

Wij zien uit naar uw komst.
Mede namens bestuursleden Peter Paul, Eline, Bo en Charlotte 

Peter Caljé,
Voorzitter

Aanwezige introducees 23

Wouter Beekman

STONE

Stijn van den Berg

Wouter van Dam

SCALA

Bente Derksen

Xafron Emanuel

STONE

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden