De herontdekking van de zuidelijke binnenstad, een wandeling

Het nieuwe Provinciehuis, de herinrichting van de Markt, de nieuwbouw van Focus Filmtheater; een aantal nieuwe parels in de zuidelijke binnenstad. Om dit gebied beter te verbinden met de binnenstad, is het volop in ontwikkeling. De hoogste tijd om er een kijkje te gaan nemen. We nodigen je dan ook van harte uit voor een stadswandeling in de zuidelijke binnenstad op donderdag 21 juni – aansluitend aan de ALV van ons departement.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het zuidelijke gedeelte van de Arnhemse binnenstad zwaar beschadigd. Na de oorlog was er niet alleen behoefte aan herstel, maar vooral ook aan woningen. Er werd een omvangrijk wederopbouwplan opgesteld dat de stad geschikt moest maken voor de toekomst en het imago moest geven van een moderne “city”.  Desalniettemin creëerde wederopbouwarchitectuur een stevig contrast in de binnenstad: het noordelijk deel met zijn historische karakter verschilde wezenlijk van de naoorlogse stedenbouw in de zuidelijke binnenstad. Nu Arnhem, net als andere steden, geconfronteerd wordt met leegstaande winkels en minder winkelend publiek, is ervoor gekozen om beide weer met elkaar te verbinden. De gemeente heeft er dan ook voor gekozen om de zuidelijke binnenstad op te knappen en de resultaten daarvan worden zichtbaar. Het meest symbolisch voor deze ontwikkeling is de Sint Jansbeek die weer door de binnenstad stroomt. Ze verbindt niet alleen de noordelijke en zuidelijke binnenstad, maar versterkt ook de relatie tussen de binnenstad en de Rijn.

Op 21 juni neemt Patricia Twente, projectmanager bij de gemeente Arnhem, ons mee door die zuidelijke binnenstad. Ze is intensief betrokken bij de ontwikkeling van de zuidelijke binnenstad. Tijdens de wandeling staat zij stil bij een aantal aansprekende resultaten en vertelt ze meer over de achtergronden en toekomstige plannen.

Programma
16.00 uur   Ontvangst bij DAAN Legal
16.15 uur   Start stadswandeling
18.00 uur   Borrel bij DAAN Legal
19.00 uur   Einde

Locatie: DAAN Legal, Koningstraat 27, 6811 DG in Arnhem.

We kijken ernaar uit om gezamenlijk de zuidelijke binnenstad te herontdekken! Meld je meteen aan.

Hartelijke groet, mede namens het bestuur De Maatschappij, departement Arnhem,

Imke Staps-Geenen (Lid programmacommissie)
Liesbeth Timmermans (Bestuurslid)

Aanwezige introducees 3

Natascha Dröge-Steenbergen

Dröge Notariaat / estate planning

Hugo Nieuwpoort

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Marc Van Veggel


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden