De Europese verkiezingen en Den Haag – door wethouder Robert van Asten


Woensdag 17 april
Locatie: De Kamer Hiernaast, Anna Paulownaplein 13

Van 6-9 juni zijn er weer Europese verkiezingen, deze worden eens in de vijf jaar gehouden. Tijdens de Europese verkiezingen kiezen we onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement. Het Europees Parlement keurt onder andere de EU-begroting goed en controleert hoe het geld wordt besteed. Het kiest ook de voorzitter van de Europese Commissie, benoemt haar commissarissen en houdt hen ter verantwoording. Het is dus een belangrijk en invloedrijk orgaan. Maar wat is de invloed van het Europees Parlement op Den Haag en op ons?

 

Robert van Asten, sinds 2018 wethouder in Den Haag, is onder meer verantwoordelijk voor de samenwerking tussen Den Haag en Brussel.  Hij zal ons vertellen hoe Europa een rol speelt in zijn dagelijkse werk als wethouder van onze mooie stad en welke belangrijke thema's voor de komende Europese verkiezingen op de agenda staan.

We kijken er naar uit om jullie te ontvangen. Om alvast een beetje in de stemming te komen, copy & paste deze link: https://www.youtube.com/watch?v=gT2wY0DjYGo
Programma:
17.30 Inloop
18.00 Welkom
18.05 Lezing
18.50 Q&A
19.00 Borrel
20.00 Afsluiting

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden