COVID en de luchtvaart: vloek of zegen?

De COVID-crisis heeft de luchtvaart over de gehele wereld stilgezet. Financiële reddingspakketten moesten in recordtempo worden afgesloten, de jumbo-jets werden voortijdig uitgefaseerd en tienduizenden werknemers zitten al maanden werkloos thuis. Op 19 mei gaat Menno van der Kamp het hebben over de huidige staat én de toekomst van de luchtvaart.

Het werkveld van Menno van der Kamp is vanaf aanvang Europees gericht rond het thema transport en mobiliteit. Hij is werkzaam geweest bij de Europese Commissie als beleidsadviseur bij het Directoraat-generaal voor Mobiliteit (DG MOVE), Trans-Europese Netwerken. Aansluitend was hij parlementair assistent van Matthijs van Miltenburg, lid van het Europees Parlement en in die hoedanigheid ook beleidsadviseur voor de parlementaire commissies voor Transport en de Interne Markt.

Sinds 2018 werkt Menno van der Kamp als Manager Europese Zaken voor de grootse luchtvaartgroep van Europa: de Lufthansa Group. Hij vertegenwoordigt de belangen van de Lufthansa Group tegenover de Europese Instituties. Menno van der Kamp zal ingaan op de financiële impact van de crisis, maar zeker ook op de werking als katalysator op het gebied van consolidering, efficiëntie en duurzaamheid. Kortom: is COVID een vloek of een zegen voor de luchtvaartsector?

Menno van der Kamp verzoekt reeds nu bij u levende vragen vooraf in te sturen naar info@de-maatschappij.nl.

Vragen die vóór 17 mei a.s. zijn ontvangen worden in ieder geval besproken.  

U kunt zich aanmelden via de website van de departementen Waterweg-Noord, Rotterdam, Hoeksche Waard of Drechtsteden

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden