Mail naar relatie

Netwerkbijeenkomst bij het Zeeuws Museum: Marjan Ruiter presenteert 'Dit is Zeeland'

Op de eerste bijeenkomst na de vakantie stond een lunch met de burgemeesters van Zeeland gepland, dat wordt verzet naar een andere, nader te bepalen datum. 
Alle burgemeesters, leden en bestuursleden worden op 14 september a.s. 13.30 - 15.30 uur door mevrouw Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum, uitgenodigd voor een bijeenkomst aan de Abdij 3 - 4 te Middelburg. Zij zal een presentatie houden over het museum nieuwe stijl, inclusief financiële en economische achtergronden, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Daarna volgt een rondleiding door de bijzondere tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ .

Sinds 2009 is Marjan Ruiter als directeur verbonden aan het Zeeuws Museum; een dynamisch, ondernemend en eigentijds museum. Het Zeeuws Museum geeft een rijk beeld van de geschiedenis en de cultuur van Zeeland. Historische ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden zoals werk, vrije tijd, geloof, wetenschap en kunst komen tot leven in de collectie. Met de 16e eeuwse Zeeuwse wandtapijten als absolute topstukken. Maar wat het museum werkelijk bijzonder maakt zijn de mensen die er werken. Zij zorgen voor innovatie, inspiratie en schoonheid. 

De afgelopen jaren heeft het museum sterk ingezet op het opnieuw invullen van de rol die een museum kan hebben in de maatschappij. Daarom is er een intensieve samenwerking ontstaan met de zorg, het onderwijs en met de toeristische branche.

Het bestuur van departement Zeeland nodigt u van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen.
U ontvangt daarvoor binnenkort de uitnodiging; maar u kunt zich nu reeds aanmelden via: zeeland@de-maatschappij.info 

Programma

13:30 uur Presentatie door Marjan Ruiter
Marjan Ruiter

Marjan Ruiter

Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum

Aanwezige introducees 6

Marijn Dieleman

Marijn Dieleman Advocaat

Bas de Moor

Adriaanse van der Weel advocaten

Hans Rijkse

Rijkse

Anton Stapelkamp

Gemeente Kapelle

Ger van de Velde-de Wilde

Gemeente Tholen

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden