Rondleiding en proeverij

Op woensdag 4 juli a.s. stond aanvankelijk een rondleiding en wijnproeverij bij de zusters in Sint Catharinadal te Oosterhout gepland, die helaas geen doorgang kan vinden.

Maar niet getreurd: er staat voor die datum nog steeds een rondleiding en proeverij gepland!

Niet alleen de locatie is gewijzigd, maar ook het “onderwerp” van de rondleiding. Deze bevat een mooie verwijzing naar een eerdere bijeenkomst dit jaar – te weten “Het Waarom van Breda” door Walter van de Calseyde – aangezien we tijdens de rondleiding wederom de historie van de stad in duiken en tegelijk de verbinding met het heden zoeken en vinden.
In het (verre) verleden werkten goud- en zilversmeden, boekbinders, uurwerkmakers, pasteibakkers, bierbrouwers, uniformveredelaars, leerbewerkers en vele andere ambachtslieden in hun ateliers/werkplaatsen rondom het Kasteel van Breda. Zij konden dankzij opdrachten van de Nassaus en later vooral dankzij militairen en industriëlen in hun levensonderhoud voorzien.

Sinds enige jaren bestaat een nieuwe waardering ontstaan voor ambachtschap. Een creatieve ambachtscultuur is ontstaan en heeft de toekomst. Leuke jonge ondernemers vestigen zich in de ateliers van weleer en tonen met passie hun werk. We worden meegenomen op een route langs oude en nieuwe ambachten.

Programma
Graag ontvangen wij u om 16.15 uur in het Chassétheater, vanaf waar wij een rondleiding krijgen door de hippe “negen straatjes van Breda”. Na de rondleiding worden we getrakteerd op een smakelijke bierproeverij. Geschatte eindtijd is 19.00 uur.

Voor de leden bedragen de kosten van deze bijeenkomst € 22,00. Ook introducés zijn wederom van harte welkom! Zij kunnen een eerste bijeenkomst kosteloos deelnemen.
Als u onverhoopt uw aanmelding moet annuleren, dan kan dit tot uiterlijk 30 juni a.s. Bij niet tijdige annulering of bij niet verschijnen zonder bericht, worden de kosten in rekening gebracht.

Graag tot de 4e voor – zoals altijd – een gezellige en inspirerende netwerkbijeenkomst!

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden