L.A.N.X.  gaat groen: Bezoek aan de milieuvriendelijkste sociëteit in Nederland

Op het afgelopen Jaarcongres in Amsterdam werd een presentatie gegeven door de praeses en de adviseur van de Amsterdamse studentensociëteit L.A.N.X.
Nu gaan wij zelf op bezoek om ter plekke een kijkje te nemen, om het succesverhaal (nogmaals) te horen en om een biertje of wijntje te drinken met de studenten.

Op basis van de deskundige adviezen van het ingenieursbureau De Groene Grachten heeft de studentenvereniging LANX, gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal, de uit de 18e eeuw stammende sociëteit vergroend. Drie aaneengeschakelde monumenten zijn doorgelicht en verduurzaamd. De CV-ketels zijn vervangen door waterpompen op het dak, de luchtbehandeling is aangepast, de WC’s zijn waterbesparend geworden en de ramen geïsoleerd, en …de warme lucht die vrijkomt bij het koelsysteem van de biervaten gaat naar de luchtbehandelingskast op het dak. Vorig jaar is de verbouwde sociëteit geopend door J.P. Balkenende, oud-lid van LANX.

Op 19 april zal de huidige Praeses Corporis, Jeroen Rijssenbeek, en de Commissaris Sociëteit, Matthijs Barendse, een presentatie geven over hun project, waarna in groepjes de sociëteit bezichtigd kan worden. Na afloop doen wij een drankje met de studenten in de conversatiezaal. 

Datum: 19 april 2018
Tijd: 18.00 - 20.00 uur
Locatie: Sociëteit L.A.N.X., Nieuwezijds Voorburgwal 167, Amsterdam-C.

Aanmelden
Aanmelden kan via de knop “Aanmelden" of door een mail te sturen naar info@de-maatschappij.nl. Ook introducés zijn wederom van harte welkom!

Graag tot 19 april a.s. voor een gezellig en inspirerend bezoek aan studentensociëteit LANX!

Vriendelijke groet, namens het hele bestuur,

Antoinette Pernot,
voorzitter departement Amsterdam

Aanwezige introducees 8

Schelto Doyer

Doyer Architecten

Nadia Eliseeva

Classical Music Productions

Jan van den Hoek

Tanja van der Knoop

Green City Buzz

Hans Kuiper

Penningmeester Arti et Amicitiae

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden