Bezoek aan de Muziekacademie Den Haag

Organisatie
In Den Haag is eind 2012 door muziekdocenten afkomstig uit het Koorenhuis een particuliere Muziekacademie opgericht. Met enorm enthousiasme en onder de bezielende leiding van Maria Lewanski is in deze academie een levendige muzikale cultuur ontwikkeld: lessen, workshops, ensembles. Meubilair en instrumenten zijn uit alle hoeken aangesleept en in no time is de huidige locatie aan de Raamweg geschikt gemaakt om van start te gaan. De teamspirit die alle betrokkenen bij dit project hebben ontwikkeld, maakt de overgang van een gemeentelijke ingebedde instelling naar een privaat instituut tot een klein wonder. Nu draait de Muziekacademie al een aantal jaren en het aantal lessen neemt toe. Maria Lewanski neemt ons mee door de aanleiding voor en het proces van de oprichting van deze nieuwe academie en de kansen en uitdagingen die dit thans biedt voor de groep van docenten.

Spreker
Maria Lewanski studeerde viool op de Conservatoire National de Strasbourg (Frankrijk) en vervolgens op de Muzik Akademie in Basel (Zwitserland) met Hansheinz Schneeberger. Van 1984 – 1992 was zij viooldocent aan de École Municipale de Musique van Schiltigheim (Frankrijk) en vanaf 1992 tot 2013 aan het Koorenhuis in Den Haag. Sinds 1992 is zij violist bij RBO Sinfonia (Holland Symphonie Orkest). Daarnaast is zij sinds 2002 directeur en projectmanager van de Stichting Educatieve Orkest Projecten. Sinds 2013 is Maria de directrice van de Muziekacademie Den Haag en geeft zij daar vioolles.

Voor meer info: www.muziekacademiedenhaag.nl

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij de Muziekacademie in het Berlage Huis, ingang aan de Raamweg 36 te 's-Gravenhage.

Programma voor 20 februari 2018
17.30 uur   inloop
18.00 uur   welkomstwoord door Hans van der Eerden, voorzitter departement ‘s-Gravenhage
18.10 uur   presentatie door Maria Lewanski en rondleiding door de Muziekacademie
19.15 uur   borrel
20.15 uur   einde

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via de aanmeldbutton. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar info@de-maatschappij.nl. Introducés zijn van harte welkom.

Het bestuur roept alle leden op De Maatschappij in hun eigen netwerk onder de aandacht te brengen en mensen uit te nodigen voor deze bijeenkomst. Wij hopen veel nieuwe gezichten te zien. Wij rekenen op u!

Met vragen kunt u zich wenden tot het bestuur (pc.hoogendoorn@pelsrijcken.nl).

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,

Peter Hoogendoorn
secretaris departement 's-Gravenhage

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden