BENG!

Een inspiratiesessie met een twist voor ondernemers, vastgoed-/pandeigenaren, belangstellenden en leden van De Maatschappij departement Deventer die in deze bijeenkomst worden geïnformeerd over Bijna Energie Neutrale Gebouwen: Beng!

Hoe een vrije opdracht leidt tot het duurzaam verbouwen van het bestaande pand van Witteveen+Bos. Een pand dat aan verschillende eisen moet voldoen inzake bijna energie neutrale gebouwen. Welke maatregelen zijn nodig voor de herinrichting? Hoe reëel is de optie om gasloos te (ver-)bouwen en wat komt er bij kijken? Vragen die in deze inspiratiesessie worden beantwoord.

Vrije opdrachten leiden tot nieuwe inzichten en dynamiek. Young professionals (gemeente Deventer, Topicus, W+B, Tauw, Saxion, Aventus) kregen de opdracht een stadscampus te ontwerpen. Zij zijn uitgedaagd om de leefbaarheid en biodiversiteit in de stad te bevorderen en studenten na hun studie voor de stad te behouden. BENG in Biodiversiteit Ecologie Natuur en Gezondheid, een twist die inspiratie brengt.

Karin Sluis directeur Witteveen+Bos de opdrachtgever, Groen+Schild, Ellen Schild de architect en Van Wijnen, Hans Koolhof de aannemer, vertellen ons over hun samenwerking bij W+B.
Stijn Tijhuis, landschapsarchitect, vertelt over de vrije opdracht en de uitdaging voor het ontwerpen van een stadscampus.

Het resultaat kunt u zien en bijna voelen op 3 maart 2020. Een metamorfose van een gebouw en straks van de stad...
Gedurende de inspiratiesessie kunt u vragen stellen, over wat u het meest bezighoudt bij de verduurzaming van uw bedrijfspand. De sessie wordt afgesloten met een rondleiding door het gebouw.

Wij nodigen u van harte uit bij deze bijeenkomst op 3 maart 2020 aanwezig te zijn.
Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Meld u aan via onderstaande button.

Programma

17:15 uur Inloop en gelegenheid een broodje en kop soep te nuttigen
17:45 uur Aanvang bijeenkomst en welkom
17:45 uur Karin Sluis, directeur Witteveen+Bos vertelt over de opdracht om het gebouw bijna energie neutraal te maken.
18:00 uur Ellen Schild, Architect Groen+Schild, geeft een toelichting op het ontwerp en plaatst het project in de actualiteit van het verduurzamen van bestaand vastgoed.
18:15 uur Hans Koolhof, Van Wijnen, geeft vanuit de aannemer de facetten aan van het (ver-)bouwproces
18:30 uur Stijn Tijhuis, landschapsarchitect, vertelt over de uitdaging en het ontwerpen van de stadscampus
18:45 uur Start rondleidingen door het gebouw
19:05 uur Netwerken en versnapering
19:30 uur Einde bijeenkomst
Beng!

Beng!

Laat u inspireren.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden