Mail naar relatie

Bedrijfsbezoek wijnhoeve De Kleine Schorre

Alle leden worden uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek bij Wijnhoeve De Kleine Schorre, waar de eigenaar, Johan van de Velde een voordracht zal houden. Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-Duiveland.

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Eén daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.
De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee één van de grootste wijngaarden van Nederland. De wijnen zijn bijzonder en exclusief, en worden o.a. gedronken aan boord van  KLM vluchten.

Wij zullen enkele bijzondere wijnen proeven! Daarnaast is er de mogelijkheid deel te nemen aan een diner. De kosten hiervan zijn € 25,-. Wilt u bij het aanmelden specifiek vermelden of u wel of niet deelneemt aan het diner? (Keuzemogelijkheid: vlees / vis). Na aanmelding wordt het menu toegestuurd.

Aanmelden voor de bijeenkomst a.u.b. via: DeMaatschappij@dezb.nl 

Wij zien uw aanmelding tegemoet.
Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van departement Zeeland

Farida Winter
Secretariaat 

 

Programma

16:00 uur Inloop; koffie/thee
16:30 uur Voordracht Johan van der Velde incl. rondleiding
17:45 uur Proeven van 3 exclusieve wijnen
18:15 uur 3 gangen diner

Aanwezige introducees 0

Er zijn nog geen introducees aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden