Bedrijfsbezoek Qlip op 17 oktober 2017

We hebben alweer het Prinsjesdag ontbijt achter de rug. Rob van Wijk gaf tijdens het Prinsjesdag ontbijt zijn kijk op de veiligheid, de politiek en machtsverhouding in de wereld en hoe de wereldburgers van die landen daarmee omgaan, Grote veranderingen vinden plaats en de uitkomst is onzeker. Rob gaf trends aan vanuit een historisch perspectief .Daarna presenteerden de 5 genomineerden voor de prijsvraag van Zjobs, waarna de stemming door het publiek plaatsvond en de prijsuitreiking door wethouder Annelies de Jongh. zich met de uitreiking van de prijzen van Zjobs voor de beste ideeën om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen Onze volgende activiteit is het bedrijfsbezoek aan Qlip.

De naam Qlip is ontstaan uit Quality, Laboratory, Inspections en Processcertification.

Van oudsher is Qlip zeer actief in de Nederlandse zuivelsector. Zowel op de boerderij, tijdens het transport van rauwe melk, de verwerking van melk in de fabriek , tot aan het zuiveleindproduct in de winkel. Zo analyseert Qlip jaarlijks in Zutphen bijna 15 miljoen monsters rauwe melk (koe & geit). Dit in opdracht van zuivelondernemingen en veeverbeteringsorganisaties. Daarnaast worden ruim een half miljoen chemische en microbiologische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, boter, melkpoeder en zuigelingenvoeding. Verder voert Qlip vanuit Leusden jaarlijks ruim 13.000 audits en beoordelingen uit op het functioneren van kwaliteitssystemen in de melkveehouderij en zuivelsector.

Qlip heeft een sterke positie m.b.t. de onafhankelijke en professionele kwaliteitsborging in de zuivelketen. Niet alleen binnen Nederland en Europa, maar inmiddels ook richting Azië, in het bijzonder China. Als lid van het Holland Center (platform tussen de Chinese en Nederlandse agrofoodsector) en als partner van het Sino Dutch Dairy Development Centre verwelkomt Qlip jaarlijks dan ook vele Chinese professionals op het zuivellaboratorium in Zutphen.

Innovatie en ontwikkeling zijn van groot belang, daarin investeert Qlip jaarlijks zo’n 4% van zijn bedrijfsomzet. Dit niet alleen voor voedselveiligheid en –kwaliteit, maar ook meer en meer op het terrein van dierwelzijn en –gezondheid en verduurzaming van de zuivelketen.

Wij worden door Harrie van den Bijgaart (Operations Manager Laboratories) ontvangen. Het programma bestaat uit een presentatie  over Qlip, lunch en rondleiding.

Het adres is
Oostzeestraat 2a
7202 CM Zutphen

De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 17,50.
Tevens willen we u er nog op attenderen dat u zich kosteloos kunt afmelden tot 24 uur voor de bijeenkomst via: zutphen@de-maatschappij.info

Het bestuur van de Maatschappij in Zutphen,
Astrid, Carlijn, Johan, Michael en Daniëlle

 

Aanwezige introducees 2

Bas Kamp

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek (Zutphen)

Henk Leusink

Sonon bedrijfshulpverlening

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden