Bedrijfsbezoek bij The Movies Dordrecht

Deze bijeenkomst is helaas GEANNULEERD.

De Maatschappij Drechtsteden nodigt u graag uit voor de bijeenkomst

op woensdag 14 oktober 2020 van 12.00 tot 14.00 uur bij

CINEMA THE MOVIES TE DORDRECHT

In het kader van onze bezoeken aan Dordtse ondernemers worden wij deze keer verrast op een exclusieve ontvangst bij The Movies.

The Movies Dordrecht BV is een onderneming, die werkt zonder subsidies. Winst maken is dus noodzakelijk. Maar winst maximaliseren is dat niet. The Movies beschouwt zichzelf als een culturele en maatschappelijke onderneming, die wil bijdragen aan een attractief Dordrecht. Regelmatig is The Movies Dordrecht betrokken bij activiteiten, die de stad levendig maken.

Cinema The Movies is gevestigd in een 17e eeuws monumentaal pand in het Hofkwartier (het historische centrum van Dordrecht). In de 13e eeuw was hier al de bebouwing van een klooster. Een bijzondere reeks bewoners is hier gehuisvest geweest o.a. de Latijnse School (waar de gebroeders De Witt les kregen), de leerlingen van de Hogere Burger School, de Keuringsdienst van Waren en Sinterklaas.

Het voorhuis en de zijgevel zijn volledig in oude glorie hersteld. Binnen zijn oude details, zoals ramen, portalen en de trap bewaard gebleven. Dat geeft het Movies grand-café en restaurant een bijzondere ambiance.

Tijdens het bouwproces zijn ook archeologische vondsten gedaan, zoals beschilderde wandtegels, kogelhulzen en ivoren tandenborstels.

Achter het monument is een nieuwbouw gerealiseerd voor de 4 filmzalen. Veel aandacht is besteed aan een fijne, gezellige sfeer. Houten betimmering en wandstoffering zorgen voor een karakteristieke bioscoopsfeer, met een knipoog naar vroeger. De fraaie rode stoelen, met voldoende beenruimte, onderstrepen dat. De zaalverlichting is speciaal ontworpen; modern design geïnspireerd op de Art Déco stijl (jaren ’20).

Na de ontvangst met koffie kunt u een rondleiding verwachten door directeur Geert ter Steeg, gevolgd door een korte film en uitgebreide lunch.  De filmvertoning vindt plaats in de exclusieve filmlounge, het onderwerp blijft nog even een verrassing blijft.

Meldt u snel aan voor de exclusieve rondleiding, film en lunch want het aantal plaatsen is helaas door de corona-maatregelen beperkt.

Kosten: € 20,00 gepast mee te nemen en € 17,50 voor leden met een knipkaart.

Locatie: Nieuwstraat 62, 3311 XR Dordrecht

Parkeren: Parkeren kan vlakbij in parkeergarage Drievriendenhof (< 2 min. lopen). Een alternatief is het parkeerterrein aan De Stek (net achter de Steegoversloot).

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, meldt u dan s.v.p. op tijd af door in te loggen op de website of via info@de-maatschappij.nl

Wij zien u graag op 14 oktober 2020!

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur De Maatschappij Drechtsteden,

Nelleke Smits, Willem Peek en Ellen Bliekendaal
programma-commissarissen

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden