ALV, lezing & discussie en diner

Met de welvaart in West-Brabant lijkt het al een tijd goed te gaan. Maar, wat is welvaart en, belangrijker nog, welbevinden? Hoe meet je de stand van de welvaart en welk gewicht komt daarbij toe aan zaken als economie en werkgelegenheid, maar ook zorg, veiligheid en milieu? Is het BBP daarbij nog wel de (voornaamste) maatstaf? Hoe kun je beleid, bedrijfsleven en onderwijs organiseren zodat ze bijdragen aan brede welvaart?

Deze vragen staan centraal in de lezing en paneldiscussie op 20 januari 2020, ná de algemene ledenvergadering (ALV) van ons departement. Rutger Hoekstra (www.MetricsForTheFuture.com), schrijver van het boek “Replacing GDP by 2030”, leidt ons in op dit thema.
Hij geeft ons de nodige inzichten en handvatten in zijn lezing met de titel “Hoe gaat het met de brede welvaart van de wereld, Nederland… en Breda?”, om daar vervolgens middels een paneldiscussie met deelnemers uit de 3 O’s (ondernemen, overheid en onderwijs) dieper op in te gaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen, gericht op onze regio.

Na een aangeklede borrel schuiven we vervolgens aan tafel voor een heerlijk 3-gangen-diner.

We nodigen alle leden van De Maatschappij West-Brabant van harte uit voor de algemene ledenvergadering, lezing, paneldiscussie en het diner, allemaal bij Publieke Werken in Breda, alwaar we uiteraard ook zullen toosten op een voorspoedig 2020. Ook bij deze bijeenkomst (uitgezonderd de algemene ledenvergadering) zijn introducé(e)s van harte welkom!

Datum
Maandag 20 januari 2020

Locatie
Café Publieke Werken, Sint Annastraat 12, Breda

Programma
16:00 uur   ontvangst met koffie/thee/fris
16:30 uur   algemene ledenvergadering
17:15 uur   korte pauze/drankjes
17:30 uur   start spreker Rutger Hoekstra en daarna paneldiscussie
19:00 uur   borrel met happen
19:30 uur   3-gangen-diner

Aanmelden kan via de aanmeldbutton in deze uitnodiging, via de website of door een mail te sturen naar west-brabant@de-maatschappij.info. Voor de leden bedragen de kosten van deze bijeenkomst € 50,00. Introducés zijn wederom van harte welkom! Zij betalen € 25,00.

Klik hier voor het recente interview van Rutger Hoekstra met BNR (door Harm Edens).

Rutger Hoekstra

Rutger Hoekstra

Spreker

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden