Aan Tafel Bij… journalist en ras-optimist Paul van Gessel

“Een betere toekomst… stel je voor!“

Oorlog: Paul van Gessel (Amsterdam, 1965) was er al vroeg bij. Als journalist (NOS, BNR Nieuwradio, ea) zag hij veel van de wereld. Een optimistisch mens die registreerde hoe onmetelijk hard het leven en de mens kan zijn.
Vluchtelingenkampen, oorlogen, Ground Zero nog smeulend pal na 9/11: ter plekke moest hij er live verslag doen.

Van Gessel leest dagelijks vijf kranten, scant constant het nieuws, heeft over alles een mening. Maar door al die talkshows, politici en onbenullen op twitter kun je soms beter je mening voor je houden. Daarom probeert hij in het door incidenten gedreven nieuws de patronen te zien. En de waarheid?
Die bestaat niet, zeker niet tijdens oorlog zoals in Oekraïne, met de waarheid als eerste slachtoffer.

Met een overdaad aan fakenews in Kremlin en Witte Huis moeten we alert zijn en beheersing tonen. Dat deed Van Gessel zonder meer als hoofdredacteur van BNR, en als directeur/bestuurder van twee publieke omroepen onder een dak: NH Media en AT5. Inmiddels is hij actief als strategisch adviseur voor media, cultuur en onderwijs. 
Ook runt hij SHAPE Networks dat journalistieke communicatie-concepten uitgeeft, zoals Kantelpunt, een netwerk voor denktanks dat vooruitdenkers mobiliseert. Zeker in deze tijden van oorlog zijn tactische adviezen goud waard.

Van Gessel weet ervan en maakt ons deelgenoot van zijn visie tijdens de eerste post-Covid Aan tafel Bij… De Maatschappij met talkshow-host Floris Kappelle, donderdag 17 maart in Café Van Puffelen.
Teken dus snel in!

Programma:
18:00 uur               Inloop, registratie en een drankje in café Van Puffelen
18:30 uur               Floris Kappelle interviewt Paul van Gessel
19:30 uur               Borrel
20:30 uur               Einde

Meld je snel aan via de website.
Voor deze bijeenkomst vragen we een eigen bijdrage van € 17,50, die je bij binnenkomst voldoen. 
Introducés zijn meer dan welkom en betalen eenzelfde bedrag.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden