Aan Tafel Bij... De Maatschappij... met Floris Kappelle en Hans Luijckx

“De Spelende Mens in de bocht.”

Educatieve escape rooms, delirium experience, riskante computerspellen, de Canon van Nederland, Ludodidactiek, gamejammen. Wat hebben deze zaken met elkaar te maken? Antwoord: Hans Luijckx, ooit afgestudeerd op de economische betekenis van kunst (UvA). En na een mooie loopbaan die hem all over the globe bracht zit hij vandaag bij IJsfontein. Als operationeel directeur. Wat ze daar doen? Serious gaming. Playful learning. Educational Entertainment. Oftewel: toepassingen ontwikkelen om menselijk gedrag te veranderen. Inspiratie: Erasmus. Die had het al over spelend leren. Met humor, weinig hiërarchie en revolutie van binnenuit. Jawel, de Lof der Zotheid in de praktijk.

Luijckx opereert in de kern van de nationale identiteit. Vraag: kan serious gaming mensen autonoom maken? “Jazeker: door het spel. De Homo Ludens in de bocht. Met spelvormen in de geest van Erasmus. En positieve feed-back. Resultaat: het beste uit de mens.” De speelvelden? Cultuur& musea, educatie, gezondheidszorg, overheid, tv & film, bedrijfsleven. Er wordt getest op scholen en samengewerkt met universiteiten. Validatie is immers cruciaal. 

Deze aanpak leverde vele internationale prijzen op waaronder een BAFTA. Luijckx: “Wij geven de mensen kansen creatief te zijn. Dit is het leukste wat ik ooit gedaan heb. Ben zelf altijd speels geweest. En met Erasmus kijken we naar wat ons deelt en wat ons bindt.” Meer over deze materie op donderdag 7 maart om 18.00 uur in Grand Café De Tropen in het KIT. 

Programma
18:00  uur   Inloop in Grand Café de Tropen
18:40  uur   Aan tafel bij... met Floris Kappelle en Hans Luijckx
19:15  uur   Borrel in Grand Café de Tropen
20.00  uur   Einde

Aanmelden: via de aanmeldbutton op de website.
Locatie: KIT, Mauritskade 63, 1092 AD te Amsterdam.
Bijdrage: € 15,- bij binnenkomst te voldoen.

Aanwezige introducees 26

Anne-Sophie Andela

Desy Berndsen

Rob Bolier

Roelof Borggreve

Guido van Garderen


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden