FastSwitch: Realiseer je carrièreswitch!

 

Bedrijven en medewerkers die écht een leven lang ontwikkelen in de praktijk brengen, dragen bij aan een flexibele arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt die inspeelt op trends en ontwikkelingen.

Voor een hbo/wo professional zijn er verschillende redenen te noemen waarom hij/zij een carrièreswitch wil maken. Bijvoorbeeld: door technologische ontwikkelingen verdwijnt je huidige baan; je hebt (op)nieuw ontdekt waar eigenlijk jouw hart en je passie ligt; je wil daar invulling aan geven; of je bent een laatbloeier die er nu dan toch echt klaar voor is om door te st(r)omen naar een hoger niveau.

Switchen op hbo-niveau naar een kraptesector zoals onderwijs, zorg, ict en techniek brengt voor de switcher én voor bedrijven mooie kansen met zich mee. Tegelijkertijd kent het ook een aantal specifieke hobbels.  

Zo betekent Switchen op hbo-niveau al snel dat je een volledige meerjarige bachelor moet betalen, volgen en halen om überhaupt aan de slag te kunnen in jouw gekozen sector. Dit zijn geen lage drempels om te slechten. En vaak is ook sprake van verantwoordelijkheden voor een huis, een gezin, en levensonderhoud en dus blijft bestaand werk nodig om het inkomen veilig te stellen.

Het kan ook anders.
Met FastSwitch bouwen we een brug die begaanbaar is en tot succes leidt voor werkgevers én medewerkers.
Vanuit een samenwerking tussen werkgevers, onderwijs en (sociale partners) realiseren we korte en efficiënte leer- en werktrajecten. Overstappen naar bijvoorbeeld een baan in de techniek, de zorg, het onderwijs of de ICT wordt hiermee mogelijk.

Nieuwsgierig?
Martijn Braber, directeur a.i. Saxion Parttime School en Willeke van Uum, Projectleider FastSwitch vertellen tijdens deze bijeenkomst over deze vernieuwende vorm van scholing.

We verkennen samen:
Wat vraagt deze vorm van een leven lang ontwikkelen voor professionals eigenlijk van werkgevers, werknemers, (sociale) partners en overheden? En hoe sluit jij aan?

We zijn op 26 januari 2023 te gast bij Hogeschool Saxion, Handelskade 75, 7417 DH Deventer

Programma

16:30 uur Inloop en broodje
17:00 uur Introductie door Paul Arentshorst (voorzitter) departement Deventer
17:05 uur Saxion Parttime School, de heer Martijn Braber
17:30 uur Verhalen uit de praktijk
18:00 uur Toelichting op FastSwitch: samenwerken met bedrijven. Hoe sluit ik aan?
18:30 uur Netwerken
19:00 uur Einde bijeenkomst

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden