Pierre van Voorst

Pierre heeft veel ervaring in het oplossen van geschillen binnen en rondom ondernemingen. Zo regelde hij tot volle tevredenheid van zijn cliënten onder meer aandeelhoudersgeschillen, aansprakelijkheid van bestuurders, ontslag van statutair bestuurders, geschillen met banken en geschillen na overnames. Ondernemers weten hem ook te vinden om te adviseren over het voorkomen van potentiële conflicten.

Pierre heeft daarnaast zeer ruime ervaring met de afwikkeling van faillissementen, waaronder Kraamzorg Nederland B.V. (een landelijke kraamzorgorganisatie met 35 vestigingen en 800 werknemers), Andalucia Projects B.V. (aanvankelijk een project van Bouwfonds, later SNS Property Fund), en Etam Groep (toen marktleider op het gebied van damesmode met 220 winkels). Regionaal bekende faillissementen waarbij Pierre betrokken was, zijn wildwaterbaan Dutch Water Dreams en Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Deze ervaringen hebben hem veel inzicht gegeven in ondernemingen en hem geleerd om effectief te opereren in crisissituaties. Ondernemers herkennen dat en profiteren daarvan bij het oplossen van hun problemen.

Pierre studeerde in 1992 af in het Nederlands recht (bedrijfsrecht) aan de Universiteit Leiden. Daarna rondde hij drie specialisatieopleidingen af: Ondernemings- en vennootschapsrecht (Grotius), Insolventierecht (Grotius) en Financiële Economie voor Curatoren (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Aangemeld voor evenementen

 • Een vrolijke bierproeverij aansluitend op de online Algemene ledenvergadering departement 's-Gravenhage

  Departement 's-Gravenhage
 • Zomerborrel op het strand van Scheveningen

  Departement 's-Gravenhage
 • Geannuleerd: Het is oorlog, maar niemand die het ziet, in gesprek met Huib Modderkolk

  Departement 's-Gravenhage
 • Een pleidooi voor non-speciecisme, prof.dr. Janine Janssen over criminologie en dieren

  Departement 's-Gravenhage
 • Brexit van de andere kant: in gesprek met Kevin Kelly, ambassadeur van Ierland

  Departement 's-Gravenhage

Geschreven artikelen

Dit lid heeft nog geen artikelen geplaatst.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden