ZomerOndernemer 2017

De eerste editie van ZomerOndernemer Amersfoort in 2016 was een groot succes!

Daarom starten we dit jaar met een nieuwe groep om jong ondernemerschap in onze regio te stimuleren. ZomerOndernemer biedt jongeren van 15 tot en met 22 jaar dé kans om in de zomervakantie een eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen met het ondernemerschap.
Gedurende de zomervakantie volgen ze een driedaagse training, wekelijkse bedrijfsbezoeken en workshops. Ze krijgen begeleiding van coaches en Business Buddies en ontvangen een klein startkapitaal. Zo ervaren ze het ondernemerschap en maken ze kennis met een netwerk van lokale ondernemers én leeftijdsgenoten met gelijke interesse en ambitie.
Een goed idee en veel enthousiasme kunnen het begin zijn van een succesvolle onderneming. Deelname is gratis en het project is toegankelijk ongeacht opleidingsniveau of achtergrond.

Klik hier voor meer informatie of kijk hier voor een korte indruk van de feestelijke afsluiting ZomerOndernemer 2016.

Het bestuur van Departement Eemland wil graag samen met ons lid Marianne van Lubek bekijken of we enthousiaste en gemotiveerde jongeren verder op weg kunnen helpen:

  • Kent u nog jongeren die interesse hebben in deelname? Een zoon of dochter met ondernemersambitie of kent u andere jongeren? We hebben een mooie flyer met meer informatie die we kunnen doorsturen of verwijs ze naar de website.
  • Misschien wilt u wel deze jonge ambitieuze toekomstige ondernemers begeleiden als Business Buddies, door uw eigen   ondernemerservaring te delen als sparringpartner, vraagbaak of als netwerker beschikbaar te zijn voor de jongeren. Uit ervaring blijkt dat dit niet veel tijd kost (een keer een afspraak of sparring per telefoon of mail), maar dit is wel heel waardevol voor de deelnemers. Voor ondernemers kan het contact met de jonge ondernemers in spé weer een inspiratiebron zijn.
  • Daarnaast kan altijd financiële ondersteuning aan dit bruisende initiatief gebruikt worden. Wilt u een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van enthousiaste en ondernemende jongeren en daarmee de innovatiekracht van de lokale economie vergroten? Marianne Lubek gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden tot samenwerking en sponsoring.

Wilt u meer weten of iets hierin betekenen? Neem dan contact op met Marianne Lubek, regiocoördinator van Zomerondernemer Amersfoort!

Departement Eemland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden