Z.M. de Koning, beschermheer De Maatschappij, bezoekt jaarcongres in Twente

Trots zijn wij dat Z.M. de Koning op 26 september a.s. ons jaarcongres “150 jaar techniek in Twente” in De Gieterij van ROC van Twente komt bezoeken.

Tijdens zijn bezoek zal de Koning kennismaken met de innovatiekracht van Twente. Hij zal spreken met ROC-studenten en met jonge ondernemers die de textiel terugbrengen naar Twente. Ook woont hij een lezing van wetenschappers van de Universiteit Twente bij over de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van (nano)technologie.

De relatie tussen het Koninklijk Huis en de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel dateert al sinds de oprichting van De Maatschappij in het jaar 1777. Vanaf het eerste begin heeft De Maatschappij grote belangstelling van het Koninklijk Huis mogen ondervinden. In 1931 werd onze Koningin, toen nog Prinses Juliana, beschermvrouw van De Maatschappij. In 1947 werd Prins Bernhard beschermheer opgevolgd door Prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander heeft dit van haar overgenomen en is sinds 30 april 2013 beschermheer van De Maatschappij.

Tijdens het jaarcongres nemen deelnemers kennis van de innovatieve kracht van Twente aan de hand van de thema’s Twente regio van Textiel, Twente regio van Techniek en Twente regio van Kunst en Techniek. 

Persbericht van Tubantia

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden