Viering 50 jaar NAVO in Brunssum

De viering van 50 jaar NAVO in Brunssum trok op 31 mei zo'n 1500 belangstellenden naar de stad.
Toen koning Willem Alexander zijn opwachting maakte werd hij o.a. ontvangen door Luc Winants, burgemeester van Brunssum en voorzitter van De Maatschappij departement Zuid-Limburg. De koning werd, net als de militaire parade onder begeleiding van een muziekkorps, met een applaus begroet door alle belangstellenden.

        
In de ochtend volgden er diverse toespraken waarbij de warme band tussen de NAVO basis en Brunssum werd aangehaald, tevens werd de inzet voor vrede en veiligheid geprezen.
Het monument van kunstenaar Harald Vlugt werd onthuld door een aantal bestuurders. Dit kunstwerk, met de naam Upstream, verbeeldt de NAVO-landen die tegen de stroom inzwemmen om hun veiligheid te verzekeren.

's Middags waren er, mede dankzij het mooie weer, zo'n drieduizend bezoekers bij het Lindeplein en Vijverpark. Hier stonden stands met informatie over de NAVO en er waren diverse optredens en attracties. Al met al een mooie feestdag waar generaal Salvatore Farina en Luc Winants ongetwijfeld tevreden op terug kunnen kijken.

Klik hier om het filmpje te bekijken.
 

Departement Zuid-Limburg


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden