Verslag van het event bij Fraenck Arnhem

Kent u de impactvolle sociale onderneming Fraenck aan de Beekstraat 30 in de Arnhemse binnenstad? Vrolijker en hipper is er bijna niet te vinden. Fraenck maakt allerlei modeaccessoires en aanverwante artikelen (bijv. laptoptassen, big bags en etuis) met behulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toonaangevende bedrijven zoals de Nederlandse Spoorwegen nemen hier producten af die van hun eigen gerecycled materiaal (stoel- en bankbekleding) worden gemaakt. Via de website van textielonderneming Zeeman zijn de producten bovendien digitaal te bestellen. Alle reden dus met De Maatschappij op 28 september jl. een bezoek aan Fraenck te brengen!

Na een gastvrije ontvangst met een drankje en een versnapering werden wij door de initiatiefnemers en eigenaars van Fraenck, Ratna Ho en Pascal Mulder, rondgeleid. Het is zeer indrukwekkend wat deze impactvolle onderneming in de afgelopen 4 jaar heeft bereikt, zowel qua aantallen werknemers als in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten hetgeen zelfs heeft geresulteerd in B Corp certificering. Het woord ‘B Corp’ staat voor 'Benefit Corporation'. Met deze certificering kun je laten zien dat je het als bedrijf én ondernemer belangrijk vindt om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu na te streven. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dat natuurlijk waardevol. Wereldwijd zijn er zo’n 7.000 bedrijven B Corp-gecertificeerd, waaronder Dopper, Tony’s Chocolonely, Triodos Bank, WeTransfer, Yoni, Moyee Coffee, Mud Jeans, Snappcar, Ben & Jerry's, Patagonia en Innocent.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel waar de mededeling werd gedaan dat De Maatschappij en Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) in het eerste kwartaal van volgend jaar een Masterclass over ‘Toekomstbestendig ondernemen’ organiseren waarin de leden van De Maatschappij als ‘critical friends’ ten behoeve van de ondernemers gaan fungeren. ESG denken speelt hierbij een grote rol, waarbij ESG staat voor Environmental, Social en Governance, criteria die bedrijven helpen om hun impact op de wereld te meten, beheren en communiceren. Steeds meer bedrijven stellen al ESG-doelstellingen op en steeds meer stakeholders nemen belangrijke beslissingen op basis van ESG-rapportages.  Wij doen op korte termijn meer mededelingen hierover via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Departement Arnhem


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden