Verslag nieuwjaarsbijeenkomst met Jurgen van Cutsem, CEO Roompot Group

Donderdag 11 januari 2018

Onze voorzitter, Jorrit Snijder, opent de bijeenkomst en heet allen hartelijk welkom in een overvolle zaal, een uitstekende opkomst. De heer Snijder tipt de actuele aandachtspunten aan die op dit moment spelen voor departement Zeeland, o.a. de Traineeship Zeeland en Vlaanderen, een belangrijk initiatief met als doel masterstudenten naar Zeeland te halen voor een tweejarig traineeship bij het Zeeuwse bedrijfsleven, overheid en instellingen met kans op een interessante baan in Zeeland. Het versterken van de samenwerking met het nieuwe havenbedrijf North Sea Port is ook een punt van aandacht. Tot slot presenteert de heer Snijder het programma voor het eerste halfjaar; zie daarvoor de website: evenementen.

De heer Van Cutsem is afkomstig uit Brussel en sinds begin 2014 CEO van de Roompot Group. Verbonden met Zeeland door de liefde (hij is nl. getrouwd met een Zeeuwse) werd hij eind 2013 aandeelhouder en CEO van de Roompot. Hij constateerde dat vernieuwing noodzakelijk was voor groei: Restyle en een andere mind-set. Met een goed businessplan en investeringspartners werden innovatieve plannen gerealiseerd: de ontwikkeling en verhuur van luxe vakantiewoningen op zgn. Largo Resorts, de herinrichting van bestaande, goedlopende vakantiewoningen, realisatie van zgn. businessresorts (verhuur aan bedrijven voor tijdelijke huisvesting van (buitenlands) personeel).

 

De opzet van een website die jaarlijks wereldwijd meer dan 32 miljoen bezoekers heeft, en opzet van verschillende boekingssites resulteerde in een portfolio van 160 vakantieparken, 16 campings en 6 hotels in Europa. Daarmee is de Roompot Group één van de grootste recreatieondernemingen in Europa. Zowel Hogenboom Vakantieparken als Largo Resorts maken deel uit van de Roompot Group.

De heer Van Cutsem: 'het uitgangspunt is kwaliteit en service voor de gasten. Het personeel wordt opgeleid en gecoacht in de Roompot Academy; daarvoor is er tevens samenwerking met onderwijsinstellingen. Verloop van personeel wordt beperkt en zowel high-potentials als huishoudelijk personeel worden intern begeleid en worden een opleidingsplan en doorgroeimogelijkheden aangeboden'.

De presentatie van de heer Van Cutsem kunt u opvragen via het secretariaat: demaatschappij@dezb.nl

 

Farida Winter bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden