Verslag KEYTOE in Het Paleis Schiedam

Onze Lunchbijeenkomst in Het Paleis in Schiedam woensdag 16 januari 2019 was super vet, gaaf, inspirerend en dus eentje om erg blij van te worden. Cedric Muchall en Lennard Toma, van Keytoe wisten heel goed te verworden wat veel organisaties denken of zeggen te doen, maar niet durven.

Beroemd en berucht middels hun boek, podcasts en aandacht in de media "hoe medewerkers hun eigen collega’s wegsturen” en hun boek “99 problems but the Boss ain't one.” beloofde hun presentatie wat te worden en dat werd het ook ! Terecht was 2018 een bizar jaar voor heel Keytoe, zelfs regionaal en landelijk nieuws.

Uitgaan van vol vertrouwen in iedere medewerker klinkt als Utopia, maar bij Keytoe is dit tot kernwaarde verheven en is dus ook in elk aspect en elke beslissing van deze commerciële organisatie doorgevoerd. Verantwoording en vrijheid gaan samen, soms met uiterste consequenties, zoals ontslagen worden en tegelijk een spin off bedrijf op zetten, die deze ideeën over organisatiecultuur gaat verspreiden. Een organisatie waar het normaal is dat collega's verantwoordelijkheid voor alles nemen en er op continue basis vragen worden gesteld bij ‘waarom we dingen doen’ en ‘hoe we ze doen’. Zonder schroom werd alles door de mannen van Keyoe, positief en negatief aan ons verteld. Maar ook praktische tips en tricks om in elke organisatie meer betrokkenheid en bevlogenheid te creëren werden gedeeld.

Kortom een bijzonder verhaal en De Maatschappij is met recht trots op deze mannen van Keytoe, die al sinds de oprichting trouw lid zijn van ons netwerk en zich ook in ons bestuur en in het landelijk bestuur hebben ingezet.

Voor een wat uitvoerige beschrijving verslag van hun gedachtengoed en werkwijze verwijzen we graag naar een interview in het blad Sprout, hun podcast, al meer dan 10.000 keer beluisterd en uiteraard is hun boek ‘99 Problems But The Boss Ain’t One’ gewoon te koop.

  

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden