Verslag KEYTOE in Het Paleis Schiedam

Onze Lunchbijeenkomst in Het Paleis in Schiedam woensdag 16 januari 2019 was super vet, gaaf, inspirerend en dus eentje om erg blij van te worden. Cedric Muchall en Lennard Toma, van Keytoe wisten heel goed te verworden wat veel organisaties denken of zeggen te doen, maar niet durven.

Beroemd en berucht middels hun boek, podcasts en aandacht in de media "hoe medewerkers hun eigen collega’s wegsturen” en hun boek “99 problems but the Boss ain't one.” beloofde hun presentatie wat te worden en dat werd het ook ! Terecht was 2018 een bizar jaar voor heel Keytoe, zelfs regionaal en landelijk nieuws.

Uitgaan van vol vertrouwen in iedere medewerker klinkt als Utopia, maar bij Keytoe is dit tot kernwaarde verheven en is dus ook in elk aspect en elke beslissing van deze commerciële organisatie doorgevoerd. Verantwoording en vrijheid gaan samen, soms met uiterste consequenties, zoals ontslagen worden en tegelijk een spin off bedrijf op zetten, die deze ideeën over organisatiecultuur gaat verspreiden. Een organisatie waar het normaal is dat collega's verantwoordelijkheid voor alles nemen en er op continue basis vragen worden gesteld bij ‘waarom we dingen doen’ en ‘hoe we ze doen’. Zonder schroom werd alles door de mannen van Keyoe, positief en negatief aan ons verteld. Maar ook praktische tips en tricks om in elke organisatie meer betrokkenheid en bevlogenheid te creëren werden gedeeld.

Kortom een bijzonder verhaal en De Maatschappij is met recht trots op deze mannen van Keytoe, die al sinds de oprichting trouw lid zijn van ons netwerk en zich ook in ons bestuur en in het landelijk bestuur hebben ingezet.

Voor een wat uitvoerige beschrijving verslag van hun gedachtengoed en werkwijze verwijzen we graag naar een interview in het blad Sprout, hun podcast, al meer dan 10.000 keer beluisterd en uiteraard is hun boek ‘99 Problems But The Boss Ain’t One’ gewoon te koop.

  

Departement Waterweg-Noord

De Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, in de praktijk De Maatschappij genoemd, is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. We gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek en inspireren elkaar om verder te denken dan ons eigen vakgebied en eigenbelang. We nemen initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. De vereniging is opgericht in 1777 en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen. We zijn er trots op dat Koning Willem-Alexander onze beschermheer is. Ware ondernemerschap is ondernemerschap dat bijdraagt aan de omgeving. En dat is precies waar we met De Maatschappij, departement Waterweg voor staan: Vanuit de driehoek bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen stimuleren we betekenisvol ondernemerschap. Aan het stimuleren van betekenisvol ondernemerschap geven we op verschillende manieren invulling. Tijdens bijeenkomsten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis ontvangen we vooraanstaande sprekers uit bedrijfsleven, overheid, politiek en kennisinstellingen, die ons inspireren met hun visie op betekenisvol ondernemerschap. We gaan met elkaar in gesprek over de invulling van betekenisvol ondernemerschap in de Waterweg regio en initiëren projecten die daar een bijdrage aan leveren.


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden