Verslag interviews Schuldenproblematiek in coronatijd

Inmiddels al ruim een jaar geleden is de situatie in de wereld, in Europa, Nederland en dus ook West-Brabant, drastisch veranderd. Waar vóór de uitbraak van corona al sprake was van toenemende schuldenproblematiek, hebben de economische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van de huidige tijd dat nog verder versterkt.

Inmiddels ontmoeten we elkaar ook al vele maanden bijna alleen maar online. Een bijeenkomst met een paneldiscussie zoals we voorheen regelmatig organiseerden, is nog even niet denkbaar. Daarnaast wordt menigeen een beetje ‘Zoom-moe’ en verdwijnt het animo om wéér achter de laptop te schuiven voor een online netwerkmeeting.

Om dit probleem het hoofd te bieden en onze leden toch een waardevolle inhoudelijke bijdrage vanuit De Maatschappij West-Brabant te bieden, hebben wij rondom dit thema interviews afgenomen met professionals uit de regio. De eerste aflevering daarvan kunt u via deze link bekijken, op het tijdstip en de locatie die u schikt.

Onze dank gaat uit naar Ed Farla (gemeente Breda), Mary van Doesburg (Thuisvester) en Marcel Bakkers (Rosmalen Gerechtsdeurwaarders) voor hun bijdrage. Ook danken we Ingenhousz Breda dat we daar onze ‘tijdelijke studio’ konden inrichten.
Volgende afleveringen zijn in de maak en daarover wordt u binnenkort weer op dezelfde wijze geïnformeerd.

Ten slotte blijft het bestuur hopen dat – gelet op de bemoedigende ontwikkelingen van de afgelopen weken – wij onze leden dit jaar toch weer meer dan eens ouderwets ‘in het echt’ kunnen ontmoeten, zodra een fysieke bijeenkomst weer mogelijk is.

Departement West-Brabant


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden