Verslag Drechtsteden februari 2017

'Niet meedoen is geen optie'

Zitten we nu in een nieuwe economie, of niet? Koos Leeuwenstein, medeoprichter van Cofano Software Solutions, gaf zijn visie over dit onderwerp op woensdag 8 februari bij de lunchbijeenkomst van De Maatschappij departement Drechtsteden.

In 2004 begon Leeuwenstein voor zichzelf en zes jaar later begon hij samen met een compagnon het softwarebedrijf Cofano. Met twee vestigingen in Sliedrecht en Enschede en 36 medewerkers richt het bedrijf zich op drie productgroepen: business management solutions, logistic management solutions en service management solutions. De software van Cofano wordt in 28 landen wereldwijd gebruikt. Het bedrijf won in 2015 de Innovation Award met de ontwikkeling van software voor de transport en logistieke sector die zorgt voor verbetering van de efficiency, besparing van kosten en vermindering van de CO2 uitstoot.
 

 

 

Die nieuwe economie kent allerlei nieuwe vormen, hield de spreker zijn publiek voor. Zo zijn er nieuwe productiemethoden, nieuwe organisatievormen en nieuwe financieringsvormen gekomen, zoals Uber, 3D printen en crowdfunding. “Je doet er goed aan om de ontwikkelingen in de gaten te houden en te bedenken wat die voor jou betekenen. Het is geen tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk.”

Dan is de vraag: hoe ga je daar mee om? Daar gaf Leeuwenstein zijn visie op. “Er komen meer en meer cloud oplossingen, ofwel het ontstaan van nieuwe informatiedragers. Verder ontstaan er flexibelere samenwerkingsverbanden en daardoor meer win win situaties. Er zijn en komen verschillende veranderingen, zoals robotisering, vergelijken via internet en ondernemen via internet. Keuzes maak je op basis van kwaliteit en service. Er is geen ontkomen meer aan, niet meedoen aan die nieuwe economie is geen optie!”

 

De Maatschappij leden komen altijd graag naar de lunchbijeenkomsten. Zoals Jan Willem Turkenburg. “Ik was een keer met iemand meegegaan naar De Maatschappij en kwam toen allerlei mensen tegen die je normaal niet tegenkomt. Je kunt er netwerken en het grootste pluspunt is dat er zulke interessante sprekers komen. Met als uitschieter Jan Peter Balkenende. Je kunt vragen stellen met zo’n klein clubje en dat is echt een toevoeging. Je hebt hier nooit het gevoel dat je een nummer bent. ‘Jongens onder elkaar’, dat is het gevoel dat je krijgt. Het fijne is ook dat je weet dat het altijd van 12.00 tot 14.00 uur is, zodat je zakelijk gezien je dag goed kunt inplannen.”

 

Leendert van Wezel van Rabobank Drechtsteden is nog maar net lid. De bijeenkomst met Koos Leeuwenstein was zijn tweede bijeenkomst. “Het is een heel mooi netwerk, met prettige mensen en leuke sprekers. Ik ben blij dat ik lid geworden ben van De Maatschappij en kom op de bijeenkomsten bekenden en nieuwe mensen tegen. Als directeur Bedrijven bij de Rabobank Drechtsteden werk ik veel in dit gebied. Dit is letterlijk een mooie plek om te zijn, want het is een inspirerende omgeving.”

 

Filmimpressie lunchbijeenkomst De Maatschappij Drechtsteden februari 2017.

Bijeenkomst De Maatschappij Drechtsteden februari

 

 

Departement Drechtsteden


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden