Verslag bijeenkomst met Cassandra Vugts, directeur van Spark

In het verbouwde Boshuys waren 25 mensen te gast bij het gedreven betoog van de directeur van Spark, Cassandra Vugts. Als econome, geschoold in de 20e eeuw, zag zij al langer in dat de huidige tijd vraagt om andere (economische) systemen. Voortdurende groei put de aarde uit.  Nieuwe vormen van samenwerken, hergebruik en innovatie zijn noodzakelijk om te blijven leven. 
Niet meer maximaal groeien, maar maximaal bloeien.
De CEO van Heijmans werd geïnspireerd door de samenwerking met kunstenaar Daan Roosegaarde en wilde daar meer mee doen. O.a. TU/e, gemeente ’s-Hertogenbosch en de Provincie haakten mee aan en Spark was geboren.

SPARK Campus is de innovatiecampus voor de bouw. Mensen met innovatie, vaak ‘groene’ ideeën helpen deze te realiseren. Zoals 3D-betonprinten en zonnecellen in gevels.
Concreet wil Spark innovaties versnellen, door b.v. (jonge) mensen met verschillende achtergronden een periode bij elkaar zetten om ideeën uit te werken tot producten. Zo zijn er vruchtbare samenwerkingen tussen jongeren van ROC’s, HBO’s en TU/e.

Het Spark-lab (op het Heijmans-terrein in Rosmalen) organiseert workshops, er zijn werkplekken om inspiratie op te doen en is voorzien van een lasersnijder waarmee je binnen no-time een prototype in elkaar zet, maar ook van schroevendraaiers en soldeerbouten.

Inspirerend verhaal van Cassandra dat erg goed aansluit bij ons motto: verbinden, inspireren en vernieuwen.

Departement Oost-Brabant


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden