Verslag bijeenkomst 19 maart 2019: rondleiding Bosch

Voor het eerste bedrijfsbezoek van 2019 waren de leden van De Maatschappij West-Brabant te gast bij Bosch aan de Konijnenberg 60 in Breda.

Na de ontvangst en het bijpraten onder het genot van een smakelijke lunch, volgde allereerst de introductie van het nieuwe bestuurslid van ons departement, Tim van het Hof, die zich binnenkort ook via een mailing aan alle leden zal voorstellen.

Wat volgde was een presentatie van Bosch met indrukwekkende cijfers en interessante feiten. Zo kent menigeen Bosch vooral van gereedschappen en koelkasten, maar eigenlijk zijn dat de kleinste divisies van het bedrijf. Het zwaartepunt van Bosch ligt in haar activiteiten als toeleverancier van de automotive branche. Overige activiteiten richten zich op de industriële technologie, energie & bouw (o.a. cv-ketels zoals Nefit) en consumer goods.

De gehele onderneming van Bosch kent maar liefst 125 locaties wereldwijd, met meer dan 400.000 werknemers, waarvan er ruim 64.000 werkzaam zijn in de R&D (research en design). Innovatie – als een van de kerntaken van R&D – krijgt erg veel aandacht, hetgeen zich vertaalde in een investering van 30 miljard euro in de laatste 5 jaar. Bosch is niet beursgenoteerd maar in handen van een stichting en weet daardoor haar onafhankelijkheid te bewaken.

Hoe dan ook, we waren te gast bij Bosch Powertools in Breda, waar in samenwerking met ATEA Groep, uit maatschappelijke/sociale verantwoordelijkheid, ruim 150 medewerkers met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt in de assemblage werkzaam zijn. Tijdens de rondleiding werd pas echt goed inzichtelijk hoe indrukwekkend de prestaties zijn. We liepen langs de productielijnen, tussen de mensen en onderdelen, en door de magazijnen, tussen de pallets en dozen. Een geoliede machine.

Complimenten aan Bosch en ATEA Groep voor deze inspirerende wijze van ondernemen en uiteraard dank voor de gastvrijheid!

We zien u graag weer terug op een van onze volgende bijeenkomsten.

Departement West-Brabant


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden