Verslag bezoek ECE

Woensdag 24 januari waren we te gast  op de 11 verdieping van de Marconitoren, omgedoopt tot Rotterdam Science Tower. Tijdens de gezellige lunch was er volop gelegenheid om elkaar bij te praten en kennis te maken met onze introducés, waaronder een aantal ondernemers en startups die zijn gehuisvest in dit Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE).  Er zijn inmiddels meer dan 60 bedrijven die hun plek gevonden hebben op een van de vier verdiepingen van dit broeinest van innovatie.Onze spreker Arian Oosthoek nam ons mee in de wereld van Artificiële Intelligentie  (AI) en Big Data. De toepassingen hiervan zullen elke organisatie, klein of groot, nu of in de nabij toekomst, dwingen om onze toegevoegde waarde sneller te verbeteren.

Arian liet ons zien dat gebruik van technologie in combinatie met wetenschappers die algoritmes ontwikkelen, het mogelijk maakt om vanuit big data een organisatie direct te wijzen op de kansen en mogelijkheden die anders niet zichtbaar zijn.

Aan de hand van drie toepassingen in de retail gaf hij op een frisse, onbevangen manier, uitleg over de wijze van werken. Pure co-creatie van wetenschap en bedrijfsleven, en de resultaten daarvan voor het bedrijf. Met behoud van de juiste balans tussen intuïtie en deze rationele data analyse zijn businessmodellen bij te stellen en is succesvol opereren in almaar veranderende markten mogelijk. De kansen en mogelijkheden van AI en big data zijn zeker niet alleen voorbehouden aan de hele grote spelers in deze wereld. Ook wij en de organisaties waar we voor werken, zullen hier ons voordeel mee moeten doen.

Speciaal voor onze leden is de presentatie van Arian beschikbaar. Stuur daarvoor een mail naar Arian Oosthoek: ao@etailgenius.com

    

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden