Verslag - Bedrijfsbezoek aan de RAI 24 Oktober

Bezoek aan de RAI

De Huishoudbeurs, HISWA of de AutoRAI, wie heeft niet één of meer van deze iconische beurzen bezocht? Kenmerkend voor de organisatie van deze grote en bekende beurzen is ook het verhaal dat op 24 oktober aan de bezoekers van de Maatschappij wordt verteld: het is in eigen beheer van de RAI georganiseerd.

Het gigantische complex met veertien hallen bestaat 125 jaar en telt tientallen van dit soort grote en vooral ook kleinere evenementen per jaar. De Europahal en de reclamemast – cultureel beschermd erfgoed! – spreken tot de verbeelding. Maar wie kent de ondergrondse Krokettentunnel tussen die hallen? Juist, je had er bij moeten zijn, en als je dat was, herinner je je de foto’s en posters van beurzen uit vervlogen tijden die hier aan de muren hangen.

De rondleiding werd voorafgegaan door twee bevlogen sprekers: manager exhibitor services Remco Pot die vertelt over de vele uitdagingen van het complex dat letterlijk en figuurlijk midden in de stad staat; over ruimte en verantwoording. En over verleden en toekomst. Chef-kok Rientz Mulder vertelt smaakvol over zijn in eigen keuken bereide bitterbal en de vele andere lekkernijen die we mogen proeven, maar ook over waste-management en wat de RAI terugdoet voor de stad. Hun verhaal is samen met de rondleiding kenmerkend voor een bezoek van onze Maatschappij voor Nijverheid en Handel: verbindend, inspirerend en telkens vernieuwend.

Tekst: Wilbert van Haneghem

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden