Verslag Aan tafel bij ..... van 7 november jl.

Op donderdag 7 november vond de vijfde aan tafel bij van dit jaar plaats in het KIT-hotel. Floris Kapelle interviewde op zijn kenmerkende manier deze keer Adriana Esmeijer, directeur-bestuurder bij het Prins Bernard Cultuurfonds. Het grootste private cultuurfonds van Nederland met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Elk jaar wordt er ruim 30 miljoen verdeeld over zo’n 3500 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Onder leiding van Esmeijer werd de fondsenwerving in de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Adriana Esmeijer is gepromoveerd in de wetenschapscommunicatie en belandde via de Erasmus Universiteit in 2001 bij het Prins Bernard Cultuurfonds.

Half november werd bekend dat Esmeijer de nieuwe nummer 1 is in de jaarlijkse ranking filantropie-influentials. Eerdere aanvoerders van deze lijst zijn o.a. Prinses Laurentien, Joop en Janine van den Ende.

Met een opkomst van bijna 50 man werd deze aan tafel bij goed bezocht, met na afloop een geslaagde borrel in bar van het hotel.

Graag tot de volgende ‘Aan tafel bij…”!
  
  
  
Foto's Yasmijn Tan

 

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden