Verslag 9 mei 2019: Tiny House Terheijden

In de sfeervolle Stube aan het water, achter café Ons Thuis aan de Bredaseweg in Terheijden, werden de leden van De Maatschappij West-Brabant ontvangen door Thieu Visker.

Visker interieurbouw is in 1999 gestart in Terheijden. Uitbreidingen vonden door jaren heen plaats met diverse andere activiteiten. In 2017 maakte Thieu de eerste tekening van een Tiny House. Na deze en gene te hebben verteld over zijn visie, volgde in oktober 2018 de eerste open dag met overweldigende interesse. Momenteel is Thieu met diverse gemeenten bezig om een mini-woonwijk met Tiny Houses te realiseren, o.a. in Terheijden en Drimmelen.

Tiny Houses doen hun naam eer aan: met een oppervlakte van slechts 25m2 is het echt een huis in het klein. Maar de Tiny Houses zijn wel voorzien van alle basisbehoeften: badkamer, keuken, ruimte voor wasmachine en droger, woonkamer en een slaapkamer op de verdieping met vide. Tiny Houses zijn opgetrokken uit een houten constructie met goede isolatie, riolering en elektra.

Om eigenaar te worden van zo’n mini-huis moet ongeveer €65.000,00 worden afgerekend, dus dat maakt de Tiny Houses ideaal voor starters. Ook zijn ze inzetbaar als mantelzorgwoning. Hoewel de planologische regels van overheidswege niet altijd passend zijn, kan op grond van de zogeheten “kruimelgevallen-regeling” een vergunning voor 10 jaar worden verleend. Flexibiliteit in regelgeving en vergunningverlening vanuit de overheid zou aan de Tiny Houses een enorme boost kunnen geven in de toekomst.

Natúúrlijk konden de nieuwsgierige leden van De Maatschappij West-Brabant zo’n Tiny House ook van binnen bekijken en zich verbazen over het efficiënte ruimtegebruik. De rondleiding en toelichting leidde ook nu weer tot interessante gesprekken bij de altijd gezellige borrel aan het water.

Hartelijk dank aan Thieu Visker voor de gastvrijheid en uitleg! We hopen u allen weer bij een volgende bijeenkomst te mogen begroeten.

Departement West-Brabant


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden