Van de Brug Int. Tanktransport B.V. ontvangt Linnaeusonderscheiding 2016

De 19e Linnaeusonderscheiding van netwerkplatform De Maatschappij werd gisteren tijdens de traditionele regionale werkgeversnieuwjaarsbijeenkomst uitgereikt aan Van de Brug Internationaal Tanktransport uit Putten. Rien en Janneke van de Brug namen samen met hun kinderen Arjanne en Evert de prijs in ontvangst. Zij nemen in 2018 de zaak over. Rien vertelde dat hij de beschikbaar gestelde 500 Euro voor een goed doel schenkt aan de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging. ‘Een logische keuze’, zo stelde Van de Brug. ‘Onze dochter heeft dankzij een donorlever haar leven terug en daar zijn we nog iedere dag dankbaar voor’.

Het in 1963 opgerichte bedrijf vervoert plantaardige en dierlijke oliën en vetten in West-Europa. Door overnames en structurele jaarlijkse groei behoort het met  ruim 110 medewerkers en 83 trucks tot de groter tankwagenspecialisten van Nederland. Volgens het juryrapport komt de onderscheiding hen toe vanwege de grote sociale maatschappelijke betrokkenheid en bevlogenheid. MVO niet als ‘window dressing’ maar omdat in het DNA van het bedrijf zit. Van de Brug blinkt volgens de jury verder uit in o.a. actieve sponsoring en hulp aan het lokale verenigingsleven, doorzettingsvermogen, creativiteit en positief personeels- en stagebeleid.

Burgemeester Henk Lambooij reikte als voorzitter van De Maatschappij de onderscheiding uit en roemde het rentmeesterschap van het bedrijf. ‘Goed personeelsbeleid voeren is hun tweede natuur. Eerst de mens, dan de winst, ook in mindere tijden. Zij zijn een diamant die schittert in onze regio.’
Rien van de Brug toonde zich vereerd. ‘We vinden het prachtig en zullen alle lof overbrengen naar onze medewerkers’.

Departement NW Veluwe en Flevoland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden