Terugblik Bijeenkomst Departement Twente aan FC Twente Scoren in de Wijk

Het departement Twente van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel heeft op dinsdag 10 maart een bezoek gebracht aan FC Twente Scoren in de Wijk in het stadion de Grolsch Veste.

De projectleider Bas Schreurs ontving ons in de skybox van dit maatschappelijke project. Hij presenteerde de kernwaarden: Trots, Ambitie en Noaberschap met als motto: Elk mens verdient een kans om te scoren.

Er worden sociaal maatschappelijke projecten in de regio Twente uitgevoerd, mogelijk gemaakt door ondersteuning van Twentse gemeenten, corporaties, kennisinstellingen, bedrijfsleven en de provincie Overijssel.

Bas presenteerde enkele van de 15 projecten waaruit een grote betrokkenheid blijkt van en voor de Twentse inwoners. De FC Twente Cup, Turkse Tukkers aan zet, Supporter van Elkaar (bereik 88 gezinnen), Theaterprojecten, Walking Football.

Op de website FC Twente Scoren in de Wijk is nadere informatie te vinden, evenals op Twitter, Linkedin en Facebook.

Na een kop soep en een broodje kroket kregen we een rondleiding in het stadion. Indrukwekkend: de gangen met foto’s van alle FC Twente spelers door de jaren heen, het voetbalveld, de kleedkamers voor de scheidsrechter en de voetballers.

We konden zien dat de kleedkamer van de FC Twente spelers veel luxer ingericht was dan die van de tegenstander. Dat schijnt overigens in alle Nederlandse voetbalstadions zo te zijn.

We hebben genoten van een prachtige presentatie en rondleiding, Bas bedankt!

 

 

Jan Bron bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden