Sneak preview van ‘de hal’ in De Gieterij

Voorafgaand aan, in de pauze en na afloop van het congres zult u ROC van Twente studenten van verschillende opleidingen ontmoeten (artiest en managementassistent), de ROC van Twente vakkanjers en de ROC van Twente mbo-uitblinker 2019. Daarnaast kunt u stands bezoeken van de inleiders van het blok ‘Twente regio van Textiel’ en het Saxion lectoraat Saxcell. En kunt u genieten van het prachtige tot mbo-school omgebouwde industrieel erfgoed De Gieterij!
En natuurlijk wordt u voorzien van een hapje en een drankje en is er volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten!

De vakkanjers stellen we alvast aan u voor:
Tijmen Braakman
Tijmen volgde bij ROC van Twente de opleiding hout en restauratie technicus. In 2016 maakte hij een troon voor Minister Bussemaker tijdens prinsjesdag. In 2018 werd Tijmen Nederlands kampioen Restauratie. In 2016 maakte Tijmen voor Prinsjesdag een troon. Deze zal ook op 26 september in de hal getoond worden.
Wilhelm Scholten
Wilhelm Scholten deed 4 keer mee met de Nederlandse kampioenschappen Tegelzetten. Hij behaalde één keer de eerste plaats en werd twee keer tweede. Hij nam deel aan de Euroskills in Zweden in 2016 en de Worldskills in Abu Dhabi in 2017. Inmiddels werkt hij fulltime bij tegelzetbedrijf Rietmeijer in Almelo.
Rick Rekers
Rick Rekers (20) uit Tilligte werd tijdens de beroepenwedstrijd Skills Heroes in de RAI te Amsterdam voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Schilderen. Op het WK in Sao Paulo werd hij 14e met 486 punten. In 2016 werd Rick 6de op het EK in Gothenburg met 510 punten. Hiermee behaalde hij ook de Medaille of Excellence.
Geralda Woolderink
Geralda Woolderink (19) wilde al vanaf groep 6 van de basisschool in de mode werken. Inmiddels is ze daarmee hard op weg. Geralda zegt daar zelf over: “Ik zeg ook altijd dat ik pas tevreden ben als ik alles wat ik kan tekenen ook kan maken”.
Geralda volgt het Excellentie Traject binnen het ROC van Twente. Het doel van dit traject is meer aandacht voor talentontwikkeling in het beroepsonderwijs en meer waardering van ambachtelijke vaardigheden.
Wanneer ze afgestudeerd is, wil ze als Zelfstandig Professional (ZP-er) aan de slag om een uniek kledingstuk te maken naar wensen van de klant.
Zoë Loupatty
De 19-jarige Zoë Loupatty uit Almelo en studente aan de opleiding Zelfstandig werkend kok is uitgeroepen tot Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente. Na een stemcampagne van drie weken waarin de genomineerden zoveel mogelijk online stemmen probeerden te veroveren, vond donderdag de spannende finale plaats. Daar moesten zij zich presenteren voor de jury. Door haar geweldige uitstraling en duidelijke boodschap wist Zoë de jury ervan te overtuigen dat zij de beste Twentse ambassadeur van het mbo is.

Zoë is dé Mbo Uitblinker van ROC van Twente omdat ze liefde voor haar vak heeft, spontaan, enthousiast en gepassioneerd is. Dit laat ze zien op school en tijdens haar stage bij het Theaterhotel in Almelo. Daar is ze overal inzetbaar, mede doordat ze alles heel snel oppikt. Ook kreeg ze vrijheid om haar passie te ontwikkelen, wat er voor heeft gezorgd dat haar eigen gerecht op de menukaart kwam te staan! Zoë is enorm ondernemend, sinds begin dit jaar heeft ze haar eigen zaak, namelijk ByZoë Food&Lifestyle. Ze heeft een enorme drive om in te zetten op duurzaam en gezond leven en dit is in haar bedrijf volledig terug te zien. “Ik ben enorm blij en trots dat ik met een mbo-opleiding zover ben gekomen! Dit laat wel zien dat je met een praktische opleiding ook succesvol kan zijn of worden. Als ik mijn diploma op zak heb, ga ik me volledig storten op mijn eigen zaak!”, aldus Zoë.

Jury oordeel
Tijdens de verkiezing op ROC van Twente presenteerden de studenten Daan Berghorst, Zoë Loupatty en Joep Latka zichzelf in de vorm van een pitch. Daarin vertelden ze waarom zij de Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente moesten worden. Vervolgens was er voor de jury de mogelijkheid om vragen te stellen aan de drie studenten. Hier hadden de studenten telkens weer een mooi antwoord op. Na een lang beraad koos de jury uiteindelijk voor Zoë. Waarom Zoë? “Omdat het plaatje klopte: ze straalt, heeft een duidelijke boodschap, kan zich goed verwoorden en weet waar ze voor staat.” aldus Demi Moss, namens de jury. De online stemmen telden voor 50% mee, net als de stem van de jury. De jury bestond dit jaar uit John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur), Demi Moss (Uitblinker 2017) en Gerard Cornelisse (producent).

Landelijke Mbo Ambassadeurs verkiezing
Zoë gaat na de zomervakantie als Mbo Uitblinker 2018 van ROC van Twente de strijd aan met ongeveer 50 studenten van andere mbo-scholen in Nederland om de landelijke titel. Deze verkiezing wordt georganiseerd om te laten zien dat je ook met een mbo-diploma een fantastische carrière kan hebben.

In de laatste sneak preview zal aandacht besteed worden aan een spannend onderdeel tijdens het congres “Twente regio van Kunst en Techniek”.

Departement Twente


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden